Bodrum

Bodrum’un Yeşil Mandalini Sanatla Buluştu

Bodrum’da mandalin bahçelerinin yarattığı yeşil dokunun sürdürülebilirliğini sağlamak ve bölgeye özel coğrafi işaretli ürünün bilinirliliğini arttırmak amacıyla kurulan Bodrum Mandalin Hareketi, etkinlik serisine bu yıl da devam ediyor. Bodrum Mandalin..

Bodrum’un Yeşil Mandalini Sanatla Buluştu

Bodrum’da mandalin bahçelerinin yarattığı yeşil dokunun sürdürülebilirliğini sağlamak ve bölgeye özel coğrafi işaretli ürünün bilinirliliğini arttırmak amacıyla kurulan Bodrum Mandalin Hareketi, etkinlik serisine bu yıl da devam ediyor.

Bodrum Mandalin Hareketi’nin, ilki 7 Mart 2022’de yapılan etkinlik serisinin yedincisine Caresse, a Luxury Collection Resort & Spa’nın bu yıl hayata geçirdiği sanat turizmine öncülük eden projesi Caresse Art ev sahipliği yaptı.

Caresse Art adına bir konuşma yapan Volkan Büyükhanlı, hem etkinliğe ev sahipliği yapmaktan, hem de sanatla birleştirerek Bodrum Mandalin Hareketi’ne destek vermekten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Bodrum Mandalin Hareketi öncüsü Erman Aras, hareketin Bodrum Mandalini’nin kullanım alanlarını genişletmek ve işletmelerin Bodrum Mandalini’ni kullanmalarını teşvik etmek amacından ve hareketin faaliyetlerinden söz ederek; Bodrum’un emsalsiz lezzeti ve simgesi olan Bodrum Mandalini’nin hasat döneminin kısa süreli olması nedeniyle, olgunlaşmamış yeşil formunun da daha geniş kitlelere duyurularak talebinin artmasını sağlamak, ekonomik değerini yükseltmek için çaba sarf edildiğini, bu yıl fark edilir bir talep artışının olduğunu söyledi.

Etkinlikte sergisi olan genç sanatçı Eyüp Can Yeter, bu tür aktivitelerin sanatla birleştirilmesinin, ele aldığı konuyu kuvvetlendirmesinin ve daha iyi kavranmasının önemine vurgu yaptı; sanatın iyileştirici, dönüştürücü, güçlendirici etkisinin altını çizdi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı konuşmada Bodrum’un tarihinde mandalinin kültürel ve ticari önemine vurgular yaptı. Eylül ayı Bodrum Belediye Meclisi’nde alınan kararla, önümüzdeki yıldan itibaren her Ağustos ayının üçüncü haftasını Yeşil Bodrum Mandalini Haftası ilan edildiği bilgisini davetlilerle paylaştı.

Etkinlikte Elçin Sümer küratörlüğünde, “Duvarların dili olsa da konuşsa” diyen sanatçı Eyüp Can Yeter’in eserleri sanatseverlerle buluştu. Sanatçı Bodrum’un yeşilinin yeniden doğuşunu simgeleyen, güne özel tasarladığı bir esere de yer verdi. Sanatçı konuklara sergiyi gezdirirken, sembolik eserde Bodrum Mandalin ağaçları çoğalırken aynı zamanda ağaçların yeşeriyor olmasını simgelediğini, üç kuşağı ifade eden bu anlatımda, sonsuzluğa konuşan duvarlarla Bodrum Mandalini’nin tarihine atıfta bulunduğunu ifade etti. Sergi 20 Ekim 2023 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL