Siyaset

İşte Muğla’nın 28. Dönem Milletvekilleri

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde tablo kesin olmayan sonuçlara göre Muğla’da da şekillendi. Muğla tarihinde ilk kez, iki kadın milletvekili ile TBMM’de temsil edilecek. Seçimin en büyük hayal kırıklığını yaşayan..

İşte Muğla’nın 28. Dönem Milletvekilleri

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde tablo kesin olmayan sonuçlara göre Muğla’da da şekillendi. Muğla tarihinde ilk kez, iki kadın milletvekili ile TBMM’de temsil edilecek. Seçimin en büyük hayal kırıklığını yaşayan partisi İYİ Parti oldu. Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, listenin ikinci sırasındaki Behçet Saatcı ve üçüncü sırasındaki Mehmet Tosun’un rüzgarıyla bir kez daha meclise girmeyi başardı.

CHP ise görüntüde 4 milletvekilini TBMM’ye göndermeye hak kazandı. Fakat CHP’nin 4. Sırasındaki isim Ahmet Davutoğlu’nun partisinden Selçuk Özdağ! Aslen Manisalı olan Özdağ’ın, Muğla’yı TBMM’de nasıl temsil edeceği şimdiden merak konusu!

Ak Parti ise tüm tartışmalara ve iddialara rağmen, milletvekili sayısını korudu. Eski il Başkanı Kadem Mete ile Seydikemer Belediye Başkanlığından istifa ederek ikinci sıraya yerleşen Yakup Otgöz, yeni dönemde Muğla’nın AK Partili sesi olarak TBMM’ye girmeye hak kazandı.

Muğla’da Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu oyların yüzde 62.31’ini, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 31.66’sını, Sinan Oğan ise yüzde 4.7’sini aldı.
Muğla’da ittifaklar açısından alınan oy oranlarına baktığımızda ise;

Millet İttifakı oyların yüzde 55.45’ini alarak 5 milletvekilini TBMM’ye göndermeye hak kazandı. Cumhur İttifakı ise yüzde 31 ile 2 vekil çıkardı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Muğla’nın 28. Dönem Muğla Milletvekili adayları:

Kadem Mete (AK Parti)

Yakup Otgöz (AK Parti)

Cumhur Uzun (CHP)

Gizem Özcan (CHP)

Süreyya Öneş Derici (CHP)

Selçuk Özdağ(Gelecek Partisi)

Metin Ergun (İYİ Parti)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL