SON DAKİKA
--:--:--

İşte Muğla’nın 28. Dönem Milletvekilleri

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde tablo kesin olmayan sonuçlara göre Muğla’da da şekillendi. Muğla tarihinde ilk kez, iki kadın milletvekili ile TBMM’de temsil edilecek. Seçimin en büyük hayal kırıklığını yaşayan partisi İYİ Parti oldu. Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, listenin ikinci sırasındaki Behçet Saatcı ve üçüncü sırasındaki Mehmet Tosun’un rüzgarıyla bir kez daha meclise…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İşte Muğla’nın 28. Dönem Milletvekilleri

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde tablo kesin olmayan sonuçlara göre Muğla’da da şekillendi. Muğla tarihinde ilk kez, iki kadın milletvekili ile TBMM’de temsil edilecek. Seçimin en büyük hayal kırıklığını yaşayan partisi İYİ Parti oldu. Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, listenin ikinci sırasındaki Behçet Saatcı ve üçüncü sırasındaki Mehmet Tosun’un rüzgarıyla bir kez daha meclise girmeyi başardı.

CHP ise görüntüde 4 milletvekilini TBMM’ye göndermeye hak kazandı. Fakat CHP’nin 4. Sırasındaki isim Ahmet Davutoğlu’nun partisinden Selçuk Özdağ! Aslen Manisalı olan Özdağ’ın, Muğla’yı TBMM’de nasıl temsil edeceği şimdiden merak konusu!

Ak Parti ise tüm tartışmalara ve iddialara rağmen, milletvekili sayısını korudu. Eski il Başkanı Kadem Mete ile Seydikemer Belediye Başkanlığından istifa ederek ikinci sıraya yerleşen Yakup Otgöz, yeni dönemde Muğla’nın AK Partili sesi olarak TBMM’ye girmeye hak kazandı.

Muğla’da Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu oyların yüzde 62.31’ini, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 31.66’sını, Sinan Oğan ise yüzde 4.7’sini aldı.
Muğla’da ittifaklar açısından alınan oy oranlarına baktığımızda ise;

Millet İttifakı oyların yüzde 55.45’ini alarak 5 milletvekilini TBMM’ye göndermeye hak kazandı. Cumhur İttifakı ise yüzde 31 ile 2 vekil çıkardı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Muğla’nın 28. Dönem Muğla Milletvekili adayları:

Kadem Mete (AK Parti)

Yakup Otgöz (AK Parti)

Cumhur Uzun (CHP)

Gizem Özcan (CHP)

Süreyya Öneş Derici (CHP)

Selçuk Özdağ(Gelecek Partisi)

Metin Ergun (İYİ Parti)

Yorum Yap

Benzer Haberler
CHP Muğla’da Halil Karahan Atandı, Nail Kızıl’dan ‘Hodri Meydan’ Çıkışı!
CHP Muğla’da Halil Karahan Atandı, Nail Kızıl’dan ‘Hodri Meydan’ Çıkışı!
“Bodrum Kılıçdaroğlu’na Hakkını Helal Etmiyor.”
“Bodrum Kılıçdaroğlu’na Hakkını Helal Etmiyor.”
Bodrum İlçe Protokolü ve CHP Orada, Cumhur İttifakı Nerede?
Bodrum İlçe Protokolü ve CHP Orada, Cumhur İttifakı Nerede?
CHP Bodrum Örgütü Tek Yürek Oldu: “Genel Başkanımız Özgür Özel’in Yanındayız”
CHP Bodrum Örgütü Tek Yürek Oldu: “Genel Başkanımız Özgür Özel’in Yanındayız”
Kurban Bayramı Öncesi Bodrum’da Altyapı İsyanı: Şantiye Alanına Hoş Geldiniz!
Kurban Bayramı Öncesi Bodrum’da Altyapı İsyanı: Şantiye Alanına Hoş Geldiniz!
CHP 81 İl Başkanından Tarihi Ortak Açıklama: “Saldırılara Geçit Vermeyeceğiz!”
CHP 81 İl Başkanından Tarihi Ortak Açıklama: “Saldırılara Geçit Vermeyeceğiz!”
Bodrum’dan Tarafsız Haber
Bodrum Haberi

Bodrum ve Muğla’dan son dakika haberleri, yerel gündem, siyaset, ekonomi, turizm ve yaşam içeriklerini tarafsız ve güncel şekilde sunan haber sitesidir.

© 2026 BodrumHaberi.com. Tüm hakları saklıdır. Sitede yer alan tüm haber, yazı, görsel ve içeriklerin telif hakları BodrumHaberi.com ve yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yayımlanamaz.