Gündem

Medya ve Hukuka Operasyonlar

‘Medya ve Hukuka yönelik operasyonlar demokrasinin darbelenmesidir’Sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli 21 ilde gerçekleştirilen operasyonda en az 150 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Medya ve Hukuk Derneği yazılı basın açıklaması yaptı…

Medya ve Hukuka Operasyonlar

‘Medya ve Hukuka yönelik operasyonlar demokrasinin darbelenmesidir’
Sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli 21 ilde gerçekleştirilen operasyonda en az 150 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Medya ve Hukuk Derneği yazılı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, “Türkiye açısından dönüm noktası olarak değerlendirilen 14 Mayıs seçimleri öncesinden böylesi bir operasyonun yapılması manidar olduğu kadar, demokrasinin darbelenmesidir” denildi.
Medya ve Hukuk Derneği, sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli 21 ilde gerçekleştirilen operasyonda en az 150 kişinin gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi. Aralarında gazeteciler ve hukukçuların da bulunduğu gözaltıların 14 Mayıs seçimleri öncesine denk gelmesinin manidar olduğu belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ülkemiz açısından hayati öneme sahip 14 Mayıs seçimlerine 20 gün kala böylesi bir operasyonun yapılmış olması, özellikle gazetecilerin, hukukçuların ve siyasetçilerin gözaltına alınmış olması oldukça düşündürücüdür. Seçimlerin şeffaf bir şekilde yürütülmesine gazeteciler yaptıkları haberler ile büyük bir katkı sunarken, hukukçular ise seçim sırasında olası hukuksuzluklar ile mücadelede önemli misyona sahiptirler.”
Yapılan operasyonların siyasi operasyon olduğunun belirtildiği açıklamada, “böylesi hassas bir süreçten geçilirken, bu denli kitlesel gözaltı operasyonunun yapılması sıradan bir olay değildir. Açıktır ki seçim sürecini etkileme ve seçim sonucunu maniple etmeye dönük bir girişimdir bu” açıklaması yapıldı.
Yapılan operasyonların toplumda korku ve sindirme yaratma amaçlı olduğunun belirtildiği açıklamada, “14 mayıs seçimlerinde seçmenlerin tercihlerini değiştirmesine yönelik bir sindirme operasyonudur yapılan bu operasyon. Özellikle gözaltına alınanlar arasında çok sayıda gazeteci, hukukçu ve siyasetçinin bulunuyor olması, seçim sonuçlarını etkilemeye dönük bir operasyondur” denildi.
Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:
“Gazetecilik suç değildir. Gözaltına alınan gazeteci ve hukukçular ile birlikte tüm gözaltıların serbest alınmasını talep ediyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL