Gündem

CHP Muğla Milletvekili Adayı Selçuk Özdağ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Muğla’daki ittifak kontenjanına giren Selçuk Özdağ, Muğla Milletvekili olarak Meclis’e girmeye hazırlanıyor. Peki kimdir Selçuk Özdağ? Selçuk Özdağ, 7 Ağustos 1958 tarihinde Halil ve Hatice Özdağ çiftinin..

CHP Muğla Milletvekili Adayı Selçuk Özdağ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Muğla’daki ittifak kontenjanına giren Selçuk Özdağ, Muğla Milletvekili olarak Meclis’e girmeye hazırlanıyor. Peki kimdir Selçuk Özdağ?

Selçuk Özdağ, 7 Ağustos 1958 tarihinde Halil ve Hatice Özdağ çiftinin çocuğu olarak Kırıkkale’nin Keskin ilçesine bağlı Konur köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlamasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü ve Manisa Gençlik ve Spor Akademisinden (şu anki Manisa Celal Bayar Üniversitesi) mezun olan Özdağ, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında 1997 yılında yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında doktora eğitimini bitirdi. 2012 yılında ise Doçent oldu.

Selçuk Özdağ, 1975 yılında üniversite öğrencisiyken Manisa Ülkü Ocaklarında siyasi faaliyetlere başladı. 1983 – 1987 arasında Milliyetçi Çalışma Partisi’nde çeşitli kademelerde görevler aldı. 1991 genel seçimlerinde Refah Partisi ile seçim ittifakı yapan Milliyetçi Çalışma Partisinden Ankara milletvekili adayı oldu. Kuruluşunda etkin rol aldığı Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) çeşitli kademelerinde 17 yıl boyunca devam etti. 1999 genel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi’den Manisa milletvekili adayı oldu. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün ardından BBP’den istifa etti.

Selçuk Özdağ, 11 Haziran 2011 seçimlerinde AKP’den 24. Dönem Manisa Milletvekili seçildi. 2013 – 2014 AKP Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı, 2013 – 2014 AKP Genel Merkez Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde 26. Dönem Manisa Milletvekili olarak yeniden TBMM’ye giren Selçuk Özdağ, 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AKP 5. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. Kongre sonrası yapılan ilk MKYK toplantısında ise AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görevlendirildi.

13 Eylül 2019 tarihinde AKP üyeliğinden istifa etti. 12 Aralık 2019 tarihinde eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte Gelecek Partisi’nin kurucuları arasında katıldı. 25 Aralık 2019 tarihinden beri Genel Başkan Yardımcısı ve Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev almaktadır.

Yayınlanmış 5 adet kitabı ve çok sayıda makalesi mevcuttur.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Kursu Öğreticiliğinden emekli olan Huriye Özdağ ile evli olan Doç. Dr. Selçuk Özdağ, iki kız çocuğu babasıdır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL