SON DAKİKA
--:--:--

CHP Muğla Milletvekili Adayı Selçuk Özdağ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Muğla’daki ittifak kontenjanına giren Selçuk Özdağ, Muğla Milletvekili olarak Meclis’e girmeye hazırlanıyor. Peki kimdir Selçuk Özdağ? Selçuk Özdağ, 7 Ağustos 1958 tarihinde Halil ve Hatice Özdağ çiftinin çocuğu olarak Kırıkkale’nin Keskin ilçesine bağlı Konur köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlamasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
CHP Muğla Milletvekili Adayı Selçuk Özdağ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Muğla’daki ittifak kontenjanına giren Selçuk Özdağ, Muğla Milletvekili olarak Meclis’e girmeye hazırlanıyor. Peki kimdir Selçuk Özdağ?

Selçuk Özdağ, 7 Ağustos 1958 tarihinde Halil ve Hatice Özdağ çiftinin çocuğu olarak Kırıkkale’nin Keskin ilçesine bağlı Konur köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlamasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü ve Manisa Gençlik ve Spor Akademisinden (şu anki Manisa Celal Bayar Üniversitesi) mezun olan Özdağ, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında 1997 yılında yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında doktora eğitimini bitirdi. 2012 yılında ise Doçent oldu.

Selçuk Özdağ, 1975 yılında üniversite öğrencisiyken Manisa Ülkü Ocaklarında siyasi faaliyetlere başladı. 1983 – 1987 arasında Milliyetçi Çalışma Partisi’nde çeşitli kademelerde görevler aldı. 1991 genel seçimlerinde Refah Partisi ile seçim ittifakı yapan Milliyetçi Çalışma Partisinden Ankara milletvekili adayı oldu. Kuruluşunda etkin rol aldığı Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) çeşitli kademelerinde 17 yıl boyunca devam etti. 1999 genel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi’den Manisa milletvekili adayı oldu. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün ardından BBP’den istifa etti.

Selçuk Özdağ, 11 Haziran 2011 seçimlerinde AKP’den 24. Dönem Manisa Milletvekili seçildi. 2013 – 2014 AKP Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı, 2013 – 2014 AKP Genel Merkez Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde 26. Dönem Manisa Milletvekili olarak yeniden TBMM’ye giren Selçuk Özdağ, 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AKP 5. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. Kongre sonrası yapılan ilk MKYK toplantısında ise AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görevlendirildi.

13 Eylül 2019 tarihinde AKP üyeliğinden istifa etti. 12 Aralık 2019 tarihinde eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte Gelecek Partisi’nin kurucuları arasında katıldı. 25 Aralık 2019 tarihinden beri Genel Başkan Yardımcısı ve Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev almaktadır.

Yayınlanmış 5 adet kitabı ve çok sayıda makalesi mevcuttur.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Kursu Öğreticiliğinden emekli olan Huriye Özdağ ile evli olan Doç. Dr. Selçuk Özdağ, iki kız çocuğu babasıdır.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Kaldırıma Park Eden Araçlara İdari Yaptırım
Kaldırıma Park Eden Araçlara İdari Yaptırım
Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nden Üyelerine Yüzde 10 Eğitim İndirimi
Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nden Üyelerine Yüzde 10 Eğitim İndirimi
Bodrum’da “Kadın Çocuk Yoksulluğu ve Dayanışma Söyleşisi” Düzenlendi
Bodrum’da “Kadın Çocuk Yoksulluğu ve Dayanışma Söyleşisi” Düzenlendi
Wiyanawanda Fest Bodrum 2026 Yazını Başlatıyor
Wiyanawanda Fest Bodrum 2026 Yazını Başlatıyor
Bodrum’un Genç Hatipleri Yarıştı! Şampiyon Okulumuz Belli Oldu!
Bodrum’un Genç Hatipleri Yarıştı! Şampiyon Okulumuz Belli Oldu!
Ahmet Aras Şehit Eşi Saniye Kara’nın Sofrasında
Ahmet Aras Şehit Eşi Saniye Kara’nın Sofrasında
Bodrum’dan Tarafsız Haber
Bodrum Haberi

Bodrum ve Muğla’dan son dakika haberleri, yerel gündem, siyaset, ekonomi, turizm ve yaşam içeriklerini tarafsız ve güncel şekilde sunan haber sitesidir.

© 2026 BodrumHaberi.com. Tüm hakları saklıdır. Sitede yer alan tüm haber, yazı, görsel ve içeriklerin telif hakları BodrumHaberi.com ve yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yayımlanamaz.