Spor

Bodrumspor; “Benden Selam Söyleyin Bolu Beyi’ne” Dedi

Spor Toto 1. Lig bir önceki maçında deplasmanda Bandırma’yı deplasmanda 4-0 farklı skorla geçen Bodrumspor, bu hafta da Bolu deplasmanından dört gollük net skorla evine döndü. Maçta ev sahibi Dyorex..

Bodrumspor; “Benden Selam Söyleyin Bolu Beyi’ne” Dedi

Spor Toto 1. Lig bir önceki maçında deplasmanda Bandırma’yı deplasmanda 4-0 farklı skorla geçen Bodrumspor, bu hafta da Bolu deplasmanından dört gollük net skorla evine döndü. Maçta ev sahibi Dyorex Boluspor 39. Dakikada Gökhan Alsan ile 1-0 öne geçti. Ancak golü yedikten sonra Bolu Atatürk Stadyımu’ndan fırtına gibi esen ekibimiz 4 gol bularak maçtan 3 puanla ayrılan ekip oldu. 53. Dakikada Kenan Özer’in penaltıdan kaydettiği gol ile 1-1 beraberliği sağlayan ekibimizde sonrasında Gökdeniz Bayraktar zamanı başladı. 16 dakikada 3 gole imzasını atan maçın en başarılı oyuncusu Gökdeniz hat-trick yaptı. Böylelikle ligde play-off mücadelesi veren iki ekibin düellosunda Bodrumspor 30. haftayı puanını 48’e yükselterek 6. sırada, Boluspor ise 44 puanla 10. sırada kapattı. Dyorex Boluspor’da Bregue ve Onur, Bodrumspor’da ise Üzeyir sarı kart gören oyuncular oldular.

PLAY-OFF SİSTEMİ NEDİR?

Play-Off sistemi pek çok futbol severin kafalarını karıştırmakla kalmayıp, önemli soru işaretlerine de neden olmakta. Bizlerde sorumlu gazetecilik görevimiz gereği siz değerli okurlarımızı konuya dair bilgilendirme gereği duyduk.
Sezon sonunda Spor Toto 1. ligini ilk iki sırada bitiren takımlar doğrudan Süper Lig’e yükselecek. Spor Toto 1. Lig’de, Süper Lig’e yükselme sürecinin devamındaysa Play-Off Sistemi şu şekilde uygulanacak: Ligi 3, 4, 5, 6 ve 7. sırada bitiren takımlar Play-Off müsabakalarına katılma hakkı kazanacaklar. Ligi 3. sırada bitiren takım doğrudan Play-Off Finaline yükselecek. Ligi 4. sırada bitiren takım ile 7. sırada bitiren takım, 5. sırada bitiren takım ile ise 6. sırada bitiren takım eşleşecekler. Müsabakalar, 4. ve 5. takımların sahasında tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Bu müsabakaları kazanan takımlar, ilk maç ligi daha alt sırada bitiren takımın sahasında olacak şekilde, çift maç eleme usulüne göre karşılaşacaklar. Ve bu müsabakalar sonucunda kazanan takım ikinci finalist olarak Play-Off Finaline yükselecek. Play-Off Finali tarafsız sahada tek maç eleme usulünü göre oynanacak. Kazanan takım Spor Toto Süper Lig’e yükselecek 3. takım olacak.
Yani özetle Spor Toto 1. Lig’ini ilk 7 sırada bitiren takımların Süper Lig’e yükselme şansı var. Ligi ilk iki sırada tamamlayan takımlar doğrudan Süper Lig içerisinde yerlerini alırken, diğer 5 takım (3.-4.-5.-6. ve 7. sıradaki ekipler) ise kendi aralarında belirttiğimiz sistemle mücadele edecekler. Bu haftaki skorla yeşil-beyazlı ekibimiz 38 haftalık lig maratonun son 9 haftalık virajına 6. sırada girmiş oldu. Spor Toto 1. Lig bitiminde son dört sırada yer alan futbol takımları ise kümeye düşecekler.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL