Editör'ün Seçimi Siyaset

Depremzede Personel İşten Çıkarılıyor!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin bugün TBMM’de söz alarak, deprem bölgesindeki öğretmenevleri ve orduevlerinde çalışan personellerin işten çıkarılmasını gündeme getirdi. Konu hakkında Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanları’nın yanıtlaması istemiyle..

Depremzede Personel İşten Çıkarılıyor!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin bugün TBMM’de söz alarak, deprem bölgesindeki öğretmenevleri ve orduevlerinde çalışan personellerin işten çıkarılmasını gündeme getirdi. Konu hakkında Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanları’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi de veren Girgin şunları söyledi:

“6 Şubat 2023’te ve devamında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem, on bir ilimizde yıkımlara, resmi rakamlarla 50 binden fazla can kaybına, 100 binden fazla vatandaşımızın yaralanmasına ve ağır hasarlara sebebiyet verdi. 13.5 milyon yurttaşımızı doğrudan etkiledi.

VİCDANINIZ MI KURUDU?

İktidara sesleniyorum: Vicdanınız mı kurudu?

Deprem bölgelerinde çalışan orduevi ve öğretmenevleri çalışanları işten çıkarılıyor.

Depremde evlerini, ailelerini, yakınlarını ve iş arkadaşlarını kaybeden çalışanlara işten çıkarılacağı haberiyle birlikte bir darbe de Milli eğitim bakanlığından geldi.

Yıkılan öğretmenevlerinde çalışan personeller işten çıkarılıyor.

Yine deprem bölgesinde 6 Nisan itibarıyla işten çıkarılacakları söyleyen ordu evi çalışanları da çaresiz.

“2 ay öncesine kadar kadro mücadelesi veriyorduk şimdi işsiz kalmama mücadelesi veriyoruz” diyen öğretmenevi ve ordu evi çalışanlarına bir darbe de siz vurmayın.

Sevdiklerini toprağın altına veren insanların tutunacağı bir işleri vardı onu da ellerinden alıp, emekçileri canlı canlı gömmeyin.”

SORU ÖNERGESİ

Girgin’in verdiği soru önergelerinde şu sorular yer aldı:

-Deprem bölgesinde yıkılan ve ya kullanılamaz hale gelen öğretmenevi sayısı kaçtır?

-Bu öğretmenevleri personelinin ve bu öğretmenevlerine hizmet veren sözleşmeli ve taşeron işçilerin işten çıkarıldığı doğru mudur?

-Doğru ise kaç kişi işten çıkarılmıştır?

-Ayakta kalan öğretmenevlerimiz depremzede vatandaşlarımız için hizmet vermekte iken; çalıştığı öğretmenevi yıkılan ya da kullanılamaz hale gelen personel neden buralarda görevlendirilmemiştir?

-Deprem bölgesinde yıkılan ve ya kullanılamaz hale gelen orduevleri sayısı kaçtır?

-Bu orduevleri personelinin ve bu orduevlerine hizmet veren sözleşmeli ve taşeron işçilerin işten çıkarıldığı doğru mudur? Doğru ise kaç kişi işten çıkarılmıştır?

-Bu orduevleri personelinin ve bu orduevlerine hizmet veren sözleşmeli ve taşeron işçilerin 6 Nisan itibariyle işten çıkarılacağı iddiası doğru mudur?

-Çıkarılan ya da çıkarılacağı düşünülen personelin başka orduevlerinde çalıştırılması için bir çalışmanız var mıdır?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL