Bodrum

Cengiz Holding’e Cennet Koyu’nda ‘Devam’ Kararı

Bodrum’un turizm cenneti Gölköy’deki Cennet Koyu’nda Mehmet Cengiz’in şirketinin 180 dönümlük arazide yapımına başladığı rezidans ve otel inşaatı Bodrum Belediyesi’nin ‘ruhsat iptali’ kararıyla mühürlenip durdurulmuştu. Mahkemeden, Cengiz Holding A.Ş. lehine..

Cengiz Holding’e Cennet Koyu’nda ‘Devam’ Kararı

Bodrum’un turizm cenneti Gölköy’deki Cennet Koyu’nda Mehmet Cengiz’in şirketinin 180 dönümlük arazide yapımına başladığı rezidans ve otel inşaatı Bodrum Belediyesi’nin ‘ruhsat iptali’ kararıyla mühürlenip durdurulmuştu. Mahkemeden, Cengiz Holding A.Ş. lehine karar çıktı. Muğla 1. Bölge İdare Mahkemesi, Bodrum Belediyesi’nin inşaat ruhsatını iptal etmesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Gölköy Mahallesi Cennet Koyu Gökburun mevkisinde 180 dönümlük arazideki rezidans inşaatı, Aralık 2022 tarihinde Bodrum Belediyesi’nden alınan inşaat ruhsatı ile başladı. Bodrum Belediye Başkanı CHP‘li Ahmet Aras, Cengiz Holding A.Ş.’ye verilen ruhsatı 8 Ocak 2023 tarihinde iptal etti. Holding, ruhsat iptalini Muğla 1. Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLDİ

İş insanı Mehmet Cengiz’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Cengiz Holding A.Ş.’nin, ruhsatın iptal edilmesine yönelik yaptığı itiraz Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından kabul edilerek yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Muğla Çevre Platforma (MUÇEP) Bodrum Eş Sözcüsü Mir Bahattin Demir ise şunları söyledi: “Bodrum Belediyesi’nin iptal ettiği ruhsat ile ilgili yürütmenin durdurulması kararı verildiğini öğrendik. Belediye ve MUÇEP olarak bu kararın da iptali ve geri alınması için her türlü hukuki mücadeleyi vereceğiz. Bodrumlular Cennet Koyu’nun cehenneme dönmemesi için tam üç yıldır yoğun mücadele veriyor, bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL