Bodrum

Bodrum SGK Önünde Memur İsyanı

KESK’e  (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu) bağlı BES (Büro Emekçileri Sendikası) üyesi memurlar Bodrum SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) önünde basın açıklaması yaptılar. Basın açıklaması BES Bodrum Temsilcisi Salih Turan tarafından okundu. Turan basın..

Bodrum SGK Önünde Memur İsyanı

KESK’e  (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu) bağlı BES (Büro Emekçileri Sendikası) üyesi memurlar Bodrum SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) önünde basın açıklaması yaptılar. Basın açıklaması BES Bodrum Temsilcisi Salih Turan tarafından okundu. Turan basın açıklamasında en az 100 memurun çalışması gereken SGK Bodrum’da 22 personel ile çalışmak zorunda bırakıldıklarını belirterek; “Herkesin yakından takip ettiği gibi emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme meclisten geçerek yasalaştı. Henüz düzenleme kamuoyu ile paylaşılmadan 1 Ocak’ta hizmet borçlanmasına asgari ücrete gelen zam oranında artış olacağını duyan mağdurlar sosyal güvenlik merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturmuş, borçlanma taleplerini gerçekleştirmişlerdi. Bu durum dahi SGK çalışanlarının iş yükünü 2-3 kat artırırken, emeklilik taleplerinin başlaması ile tüm sosyal güvenlik merkezleri önü mahşeri kalabalığa dönüşmüş, yaşanan yoğunlukla beraber hem vatandaşlar mağdur edilmiş hem de SGK emekçilerinin iş yükü katmerlenerek artmıştır. Bunun daha da artacağı görülmektedir” ifadelerini kullandı.

“İKTİDAR ANAYASA MAHKEMESİ KARARINI TANIMADI.”

Turan konuşmasının devamında; “ Kanun Hükmünde Kararname ile daha önceden SGK çalışanının almakta olduğu yılda iki asgari ücret tutarındaki ikramiye ile kimi ek ödemeler sözde “eşit işe eşit ücret” adı altında kaldırılmıştır. Sendikamızın yaptığı anayasa mahkemesi başvurusu sonucu verilen iptal kararına rağmen, iktidar tarafından gereği yapılmayarak hukuksuz bir şekilde ikramiyelerimiz gasp edilmiştir. Bugünlük eylemimizi sonlandırıyoruz. Ancak haklı taleplerimiz karşılanıncaya, mağduriyetimiz giderilinceye kadar eylemlerimize devam edeceğimizi buradan yetkililere duyuruyoruz. İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz” diyerek alkışlar arasında konuşmasını tamamladı. SGK çalışanlarına vatandaşlarda alkışlarla destek verdi. Basın açıklaması, “Yaşasın Emek Mücadelemiz” sloganı ile sona erdi.

SGK ÇALIŞANININ TALEPLERİNE, ESNAF VE YURTTAŞ DESTEĞİ.

Eyleme destek veren Bodrumlu esnaflardan Zekeriya Baş; “Esnaf olarak bu sese kulak vermeliyiz. Zor zamanlarımızda sırf işimiz görülsün diye mesai saatleri dışında da çalışan bu emekçi kardeşlerimizin haklı taleplerini esnaf olarak destekliyoruz. Gerçekten fazla mesai ücreti için ne kadar alıyorlar diye merak ettim. Sizlerle paylaşayım. Fazla mesai ücreti 25 TL imiş. Bu emeğe akıl almaz birsaygısızlık. Geceyi, gündüze katmanın bedeli 25 TL. Sözün bittiği yer yani” diyerek SGK çalışanlarına desteğini belirtti. Basın açıklaması esnasında kuyrukta bekleyen vatandaşlardan Semiha Yıldızerise; “Burada memur arkadaşları dinledim. İnsan olarak bu taleplerini doğru bulmamak mümkün değil. Bu SGK binasında beş kişinin yapacağı işi bir kişi yapıyor. Bir fazla, bir eksik ne fark eder? Ortada bir angarya var. Onlar ne kadar mağdur oluyorsa, bizim beklediğimiz bu kuyruklarda o kadar uzuyor. Yani birlikte mağdur oluyoruz. Ama gene dikkat edin, onlarla biz karşı karşıya geliyoruz. Aslına bakarsanız. Vatandaşta, memurda mağdur. Birbirimizi anlamazsak hep mağdur kalırız” görüşlerine yer verdi.

Haber:Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL