Bodrum Editör'ün Seçimi

Gücümüz Birbirimizden

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Gücümüz birbirimizden” mesajı verilerek, şöyle denildi: “8 Mart, mücadelemizi yeniden ve yeniden alanlara taşıdığımız, yok sayanlara..

Gücümüz Birbirimizden

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Gücümüz birbirimizden” mesajı verilerek, şöyle denildi:

“8 Mart, mücadelemizi yeniden ve yeniden alanlara taşıdığımız, yok sayanlara ve kadın karşıtı politikalara verdiğimiz mücadelenin Anma günü.
Alanlara çıkıp, kadın mücadelesinin yarattığı gücü, “gücümüz birbirimizden, gücümüz mücadelemizden” diyen kadınlar olarak, bizlere engellemek istedikleri sokaklarda ve alanlardayız.
1857’de greve giden dokuma işçisi kadınları fabrikaya kilitleyerek ölümlerine yol açanlara karşı, bugün fabrikada direnişe geçen kadınlarla hala aynı mücadeleyi veriyoruz.
1857’de kilitlenen fabrika kapıları ardında ölümlere yol açanlarla, 6 Şubat 2023’te depremin afete dönüşmesine yol açanlar, tarihsel ataerkil politikaların yaratıcıları olanlar, bugün yeniden gün yüzüne çıktılar.
Afet acil eylem planları yapmadan, uygulanmayan yasalar ile yıkımların, enkazların altında bırakarak ölümlere yol açan politikalar onlarındır.
Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi yaşam karşıtı politikalara itiraz ederek deprem bölgelerindeki kadınlarla dayanışmak için başlattığı çalışmalarına her türlü desteği vermek için ne gerekiyorsa yapmaya dün olduğu gibi devam edecektir.
Yaşasın kadın dayanışması!
Kadınlar birlikte, birlikte güçlü!

yaşasınkadındayanışması

Kadınlarbirliktegüçlü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL