Bodrum

Bodrum’da, Basına Saldırıya Anlamlı Özür

Geçtiğimiz Perşembe günü akşam saatlerinde yoğun yağışın da etkisi ile Bodrum Ortakent Mahallesi’ndeki Midtown ile Metro Gross Market arasındaki devasa istinat duvarı yıkılmış ve Bodrumlu Gazeteci Yaşar Anter de bu..

Bodrum’da, Basına Saldırıya Anlamlı Özür

Geçtiğimiz Perşembe günü akşam saatlerinde yoğun yağışın da etkisi ile Bodrum Ortakent Mahallesi’ndeki Midtown ile Metro Gross Market arasındaki devasa istinat duvarı yıkılmış ve Bodrumlu Gazeteci Yaşar Anter de bu durumu haberleştirmek üzere bölgeye gitmişti. Anter’in görevini yaptığı esnada Midtown özel güvenlik görevlisi bir grubun fiziki ve sözlü saldırısına uğramıştı. Dün de Bodrumlu gazeteciler Midtown önünde; saldırının aynı zamanda kamuoyunun gerçekleri, doğruları öğrenme hakkına yönelik olduğunu, sessiz kalmayacaklarını dile getiren bir basın açıklaması yaptılar. Bodrum’daki meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar saldırıyı kınayarak, basının yanında olduklarını ifade ettiler.

KARAKAYA: “KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL.”

Bugün ilçede gerginliğe sebep olan tatsız gelişme ile ilgili Midtown’dan açıklama yapıldı. AVM’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karakaya imzası ile yazılı olarak yapılan açıklamada: “AVM’nin güvenliğinden sorumlu kişilerin bir basın mensubuna saldırısını hiçbir şekilde kabul etmemiz mümkün değil. Çok özür diliyor ve geçmiş olsun diyoruz. Güvenliğin görevi basın mensubuna saldırmak değildir. Özel güvenlik konusunda şirket olarak ciddi sıkıntı yaşıyoruz, benzer nedenlerle birçok kez güvenlik şirketi değiştirmek zorunda kaldık, olaya karışan güvenlik elemanları ile ilgili gerekli herşeyin yapılacağından kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. İş insanı Karakaya çöken istinat duvarı için de; “Biz AVM’yi yaparken istinad duvarları için 2012 yılında 8 milyon TL. harcayarak güçlendirme yaptık. Çünkü burada binlerce insan eğlenmeye veya alışverişe geliyor. Bir insan canı çok önemli. Burası ticaret bölgesi, aynı hassasiyeti komşumuz işyerlerine de söyledik, duvarların çökmemesi için gerekli güçlendirmelerin yapılmasını istedik. Olaydan sonra AFAD, Belediye ekipleri geldi gerekli tutanakları tuttu. Biz üzerimize düşen ne varsa yaptık yapmaya devam edeceğiz, bir felaketten dönüldü” görüşlerine yer verdi.

ZEKİ ÖZKESKİN: “GAZETECİ HALKIN DOSTUDUR.”

Bodrum’un duayen gazetecilerinden Zeki Özkeskin de, yaşanan tatsızlığa ilişkin Midtown’dan gelen özür üzerine; “Umarım bu bir ders olur. Unutulmasın ki; gazeteciler de kamu görevi yapıyorlar. Gazeteci halkın dostudur. Şu bilinmelidir ki; halk varsa gazeteci vardır. Halkın gerçekleri öğrenme hakkı varsa, gazetecilik mesleği vardır. Midtown’da mesleğini icra ederken mağdur edilen gazeteci arkadaşımızın aslında ne kadar doğru ve yerinde bir iş yaptığı özrün içreğinden de net olarak anlaşılıyor. AVM yetkilisi sayın Karakaya; ‘İşletmelerini ziyaret eden yüzlerce, binlerce kişinin canının söz konusu olduğu bir felaketten dönüldüğünden’ söz ediyor. Kamuoyunu bu konuda bilgilendiren ve sorunu gündeme taşıyan gazetecinin ödüllendirilmesi gerekirken, yapılanın yani karşılaştığı tavrın hoş görülmesi asla mümkün değildi. AVM Yönetim Kurulu Başkanı sayın Hasan Karakaya’ya da bu konudaki seri hassasiyeti için, teşekkür ederim. Bodrum kamuoyunun konuya ilişkin duyarlılığı, basına desteği elbette takdire şayandır. Sadece gazetecilere değil, kime yönelik olursa olsun şiddetin her türlüsüne karşı çıkmak yurttaşlık görevidir” görüşlerine yer verdi. Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ise; “Keşke hiç yaşanmasaydı. Ancak olumsuzluğun da bir yerinden özellikle de kamuoyu önünde özür dilenerek, dönülmesi yüreğimize bir nebze de olsa su serpmiştir. Bu zamanlarda özür insanları küçültmez. Aksine yüceltir ve büyütür. Bodrum kamuoyuna, sivil toplumuna ve örgütlü yapılarına; basına bu hoş olmayan gelişme vesilesi ile verdikleri anlamlı destekten dolayı şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL