Bodrum

Change.Org’da Cennet Koy Kampanyası!

Bodrum Cennet Koy’da Cengiz Holding’e turizm tesisi için ÇED Gerekli değildir kararının ardından inşaat ruhsatı verilmesiyle birlikte, eleştiri okları Bodrum Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Ahmet Aras’a yöneldi. Ruhsatın verilmesiyle birlikte..

Change.Org’da Cennet Koy Kampanyası!

Bodrum Cennet Koy’da Cengiz Holding’e turizm tesisi için ÇED Gerekli değildir kararının ardından inşaat ruhsatı verilmesiyle birlikte, eleştiri okları Bodrum Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Ahmet Aras’a yöneldi. Ruhsatın verilmesiyle birlikte arazide inşaata başlanması üzerine, Bodrum Belediyesi’nce verilen ruhsatın iptali için change.org sitesinde bir de imza kampanyası başlatıldı. Suç duyuruları ise art arda geliyor!

Bodrum’un Gölköy Mahallesi’ndeki Cennet Koy’da koruma altında olan 678 bin metrekarelik hazineye ait arazinin Mehmet Cengiz tarafından alınarak turistik tesis, villa, rezidans ve marina inşaatına başlanacağının ortaya çıkması birçok kesim tarafından tepki toplamıştı.

Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Turizm Konaklama Tesisi projesi için Bakanlık tarafından 7 Aralık’ta ÇED gerekli değildir kararı verildi. Bu kararın ardından Bodrum Belediyesi’nce Cengiz Holding’e ruhsat verilmesi şaşkınlık yarattı.

Change.org’da ruhsatın iptal edilmesi için 24 Aralık’ta “Bodrum Belediyesi’nin Mehmet Cengiz’e Cennet Koyu için verdiği inşaat ruhsatı iptal edilsin!” başlıklı imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyası şu ana kadar yaklaşık iki bin kişi tarafından imzalandı.

BAŞKAN ARAS SÖZÜNÜ TUTMADI

TMMOB (Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği) Bodrum Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mustafa Erdoğan da konu ile ilgili açıklamasında belediyenin ruhsatı vermemesi gerektiğini, ruhsatı vermemesi için nedenleri teknik olarak tek tek sıraladı ve bunun hukuksuz olduğunu söyledi. Erdoğan, Bodrum Belediyesi’nin hukuk tanımayan kamu kurumları arasında yerini aldığını da ekledi. ‘Her büyük projede TMMOB Bodrum’un görüşlerini alacağım’ diyen Başkan Aras’ın sözünü tutmadığı ortada. Cengiz İnşaat, Cennet Koyu’nda otel ve villalar yapacak. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ‘alana değil satana bakmak’ lazım diyerek özelleştirme kapsamında iktidar tarafından satılan arazileri alanları aklamaya çalışmasını kabul etmiyoruz. Kılıçdaroğlu’nun mücadele ettiği müteahhit Mehmet Cengiz için Başkan Ahmet Aras’ın ‘Cennet Koyu’ndaki arazi Mehmet Cengiz’in ana sütü gibi hakkı, parasını verdi, aldı’ söylemini de doğru bulmuyoruz.’ ÇED Gerekli Değildir Belgesi’ alınmış olsa da tesis bütünlüğü olmadığından belgeye itiraz edilebilirdi. Kaldı ki ruhsat başvurusu ÇED Gerekli Değildir kararı alınmadan önce yapıldığı için iadesi gerekirken, Bodrum Belediyesi 6 günde ruhsat verdi. Projenin incelemesi ÇED kararından sonra yapılır. Ruhsat almak için altı ay, yedi ay ve daha uzun süre bekleyenler varken bu doğa ve tarih katliamı yapacak olan projeye Bodrum Belediyesi tarafından 6 günde ruhsat verilmesini doğru bulmuyoruz. İnşaat ruhsatını alınca, Bodrum Cennet Koyu’nda sit alanı olan araziye Cengiz İnşaat iş makinelerini soktu. Tarihi kalıntıların olduğu ve tarihi kalıntıların üzerinden iş makinelerinin geçtiği fotoğraflandı.“

PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE GÖZ YUMULAMAZ

Buralar Bodrum’un nefes alanlarıdır, altında tarih yatan topraklardır, sit alanlarıdır. Kimseye peşkeş çekilemez, peşkeş çekilmesine göz yumulamaz. Bodrum Belediyesi buna karşı çıkmak varken AK Parti iktidarının yanlışına ortak oldu. Başkan Ahmet Aras’ın, belediye olarak ruhsat kesene kadar Cennet Koyu hakkında sosyal medyadan paylaşım bile yapmamasından belliydi. Başkan, yetki sınırlarını aşan Milas’taki Ağaoğlu projesi için karşı çıkan paylaşımlarını Bodrum Cennet Koyu için yapmadı. Bodrum halkı olarak biz bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyor ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a çağrıda bulunuyoruz. Lütfen Bodrum Belediyesi olarak Cennet Koyu için Cengiz İnşaat’a verdiğiniz ruhsatı iptal edin.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL