Bodrum

Turgutreis Pazaryeri Yıkılıyor

Proje aşamasından bu yana tartışmaların odağında olan Turgutreis Modern Pazaryeri, bu hafta cumartesi gününden itibaren, yeni yerinde vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak. Bu yıl Nisan ayında faaliyete geçmesi planlanırken, sebze ve..

Turgutreis Pazaryeri Yıkılıyor

Proje aşamasından bu yana tartışmaların odağında olan Turgutreis Modern Pazaryeri, bu hafta cumartesi gününden itibaren, yeni yerinde vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.

Bu yıl Nisan ayında faaliyete geçmesi planlanırken, sebze ve tuhafiye pazarcılarının ortak talebiyle, 10 Mayıs 2022 tarihinde, Herodot Kültür Merkezinde yapılan toplantıda alınan kararla, 1 Kasım’a ötelenen yeni pazaryerine taşınma işleminin bu hafta sonu gerçekleşeceği netlik kazandı.

10 Mayıs’ta yapılan toplantıda , esnafın ortak talebi sonucu, yeni pazaryerine taşınmanın, sezon sonu olarak tayin edilen 1 Kasım tarihine ertelenmesi kararından sonra, ,Belediye Başkanı Ahmet Aras esnaftan taahhütname altına imza atmalarını istemişti. Geçen zaman sonrası, yeni pazaryerinde, otopark olarak planlanan kısmın, ” yufka, peynir, kuru gıda ” esnafına tahsis edilmesiyle, stand olarak ilk öngörülen ölçülerin metrekaresinin, bir miktar artırılması çalışması neticesi, pazarcılara ayrılan sınır tahsis çizgileri, ikinci kez çizilmişti.

Sebze- meyve pazarcılarının, bugün yıkılan yerde faaliyetlerine devam etmek için İdare Mahkemesine başvurdukları iddiaları netlik kazanmamasına rağmen, sebze- meyvecilerin, yeni pazaryerinde belirlenen stand ölçülerinin yetersiz olduğundan şikayet ettikleri, tarafımıza belirtilmişti.

Yıkılan pazaryerine, Bodrum Belediyesi tarafından, ” Doğal Ürünler ve Etkinlik Alanı Projesi’nin ” hayata geçirileceği öğrenildi.

Kaynak: Turgutreisgundem

YORUMLAR (1)

  1. Bodrum’un Altyapı Projesi Hızlandı – Bodrum Haberi diyorki:

    […] 675 Bin 617 TL maliyet ile devam eden çalışmaların yüzde 80’i tamamlandı. Bodrum’un Turgutreis Mahallesinde 2 kademeli olarak planlanan ve ÇED olumlu belgesi alınan Turgutreis İleri Biyolojik […]

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL