Editör'ün Seçimi Muğla

Muğla Düğün Yemekleri, İstanbul’da Pişti

İstanbul’daki Muğlalıların birbirleri ile bağlantılarını sağlamak, Muğla’mızın kültürünü İstanbul’ da yaşatabilmek ve tanıtabilmek, Muğla’ dan öğrenim görmek için İstanbul’ a gelen öğrencilere rehberlik yapabilmek , Muğla ve ilçelerimizdeki kurum ve..

Muğla Düğün Yemekleri, İstanbul’da Pişti

İstanbul’daki Muğlalıların birbirleri ile bağlantılarını sağlamak, Muğla’mızın kültürünü İstanbul’ da yaşatabilmek ve tanıtabilmek, Muğla’ dan öğrenim görmek için İstanbul’ a gelen öğrencilere rehberlik yapabilmek , Muğla ve ilçelerimizdeki kurum ve kuruluşlar , STK’lar ile iş birliği ve iletişim içerisinde bulunarak ortak faaliyetler gerçekleştirebilmek, İstanbul’ da Muğla’yı ve Muğlalılığı bir kültür haline getirebilmek için çalışan Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği hafta sonu 30 Ekim 2022 Pazar günü Sarıyer’ bulunan Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı’nda “Muğla Düğün Yemekleri” etkinliği düzenledi.
Etkinliğe 200 den fazla Muğlalılı ve Egeli katıldı.

Milas’ dan gelen Berkay Boncuk ve arkadaşlarından oluşan davul zurna ekibiyle Muğla türkülerinin çalındığı söylendiği zeybeklerin oynandığı etkinlik oldukça coşkulu geçti.
Etkinlik alanına asılan dev Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri ile katılımcılara dağıtılan el bayrakları ile İzmir marşı eşliğinde görsel bir şölen oluşturularak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

Çorba, Etli Nohut Yahni, Keşkek, Yoğurtlama, Pilav, Kabak Tatlısı ve içeceklerden oluşan Muğla Düğün Yemeği menüsünün ikram edildiği etkinlik derneğin muglalilar_dernegi insatgram hesabından canlı yayınlandı ve videolar kaydedildi.
Etkinliğe Muğlalı Sanatçımız Atilla Atasoy katılarak hemşehrileri ile biraraya geldi.
Yine 20.000 in üzerinde takipçisi olan, yaptığı yayınlarla ve videolarla Muğla kültürünü sosyal medyada tanıtan Instagram da apoliptus sayfasının sahibi influencer Abdullah Gökcen’ de etkinlikten canlı yayınlar yaptı.

Derneğin düzenlediği etkinliğe hem derneğe hem de Muğla’ ya her zaman destek olan; MAKASAN firması Yönetim Kurulu Başkanı Milaslı İşadamı Saffet Akkoyun ve geçmiş dönem dernek başkanlarından İzzet Akkoyun sponsor oldular.

Etkinlikle ilgili konuşan Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanı Mustafa Ertürk;
‘’Derneğimiz Muğla kültürünü İstanbul’ da yaşatmak, İstanbul’ daki Muğlalıları tanıştırmak ve kaynaştırmak için çalışıyor. En önemli misyonumuz ise Muğla’ dan İstanbul’ a üniversite eğitimi için gelen öğrencilerimize destek olmak. Onlara hem burs desetği sağlıyoruz hem de kariyer koçluğu yapıyoruz. Bu yıl da 70 Muğlalı öğrencimize burs veriyoruz.
Etkinliğimize katılan ve güzel bir etkinlik olmasını sağlayan hemşehrilerimiz ile misafirlerimize, organizasyona destek olan bursiyer öğrencilerimize ve etkinliğimize sponsor olarak üç öğrencimize daha burs finansmanı sağlamamıza vesile olan geçmiş döenm başkanlarımızdan İzzet Akkoyun başkanımız ve değerli işadamı hemşehrimiz Saffet Akkoyun nezdinde Akkoyun ailesi ve MAKASAN firmasına, Milas’dan gelen Berkay Boncuk ve arkadaşlarından oluşan davul-zurna ekibine, değerli sanatçımız hemşehrimiz Atilla

Atasoy ile EGEBİR Başkanımız Reşit Öz, AFSİAD Onursal Başkanları Mustafa Mühsürler ve Kamil Ay ile ÇADED Başkanı Erdoğan Cengizer’ e; dernek Yönetim Kurulu olarak çok teşekkür ediyoruz.
Düzenleyeceğimiz başka etkinliklerde; bu etkinliğimize katılan ve katılamayan hemşehrilerimizle birarada olabilmek ümidiyle, bütün Muğlalılardan ve Muğla dostlarından, derneğimize ve bursiyer öğrencilerimize burs desteği bekliyoruz’’ dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL