Bodrum Kültür - Sanat

Bodrum’da Hatay Günleri

Hatay Büyük Şehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi işbirliği ile Oasis’te düzenlenen, “Hatay Günleri” için start verildi. Üç gün sürecek olan etkinliğin açılışını Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Bodrum..

Bodrum’da Hatay Günleri

Hatay Büyük Şehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi işbirliği ile Oasis’te düzenlenen, “Hatay Günleri” için start verildi. Üç gün sürecek olan etkinliğin açılışını Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Hatay-Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Eski Devlet Bakanı İmren Aykut, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan birlikte gerçekleştirdi. Katılımın ve ilginin oldukça yüksek olduğu açılışta konuklara Hatay lezzetleri ikram edildi. Açılan standlarda 500 kadın üyesi olan Kadın Girişimi Kooperatifi’nin kendi üretimi olan ürün ve eserler sergilendi. Standlarda Hatay’ın popüler lezzetlerinin yanı sıra, bölgenin önem taşıyan mozaik el sanatları da önemli yer işgal etti.

Hatay Günleri’ne yabancı turistler de büyük ilgi gösterdiler. Özellikle Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Etkinlik nedeni ile OASİS AVM’nin orta meydanı adeta festival, panayır alanına dönüştü. Hatay’dan gelen misafirlerden Sema Bilici; “Bu ilgiyi beklemiyorduk. İyi ki; ne olur, ne olmaz diyerek hazırlıklı gelmişiz. İlk günden hareketli ve keyifli bir üç gün yaşayacağımız çok belli. Bodrum’da, ilimizin önemli bir özelliğini tanıtmak gibi önemli bir iş için bulunmaktan dolayı mutluyum. Teşekkürler Bodrum” ifadeleri ile memnuniyetini ve mutluluğunu bildirdi.

BAŞKAN SAVAŞ: “GÜLEN YÜZLERİMİZ DE ÇOK BENZEŞİYOR.”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras açılışta; “Misafirlerimizin memleketlerinde bulundum. Hatay, İskenderun, Arsuz ve diğerleri gastronomisi ile uluslararası popülariteye sahiptir. Ama bölge sadece yemekleri ile değil, derin ve kadim tarihi ile de UNESCO’ya iz düşürmüş, dünya kültür mirası listesine girmiştir. Bu sonsuz zenginliğe sahip kentimizle ilişkimizde bu etkinliği bir başlangıç olarak görüyoruz. Zaten ilgimizi ve merakımızı çeken bölge ile işbirliğimizi ve karşılıklı etkileşimimizi daha da geliştireceğiz. Bu tür etkinlikleri daha da arttıracağız” görüşlerine yer verdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da yaptığı açılış konuşmasında: “Sayın Aras nezdinde Bodrum’a, Bodrumlular’a gösterdikleri sıcak misafirperverlik nedeni ile kentim adına teşekkür ediyorum. Hatay lezzetleri öylesine çeşitli ve zengin ki; burada sadece bir kısmını sergileyebiliyoruz. Biraz da, bu sebepten Bodrumlu kardeşlerimizi, Hatay’ımıza davet ediyoruz. Hatay gastronomi açısından bir dünya markası ve 600 farklı lezzeti ile Guinnes Dünya Rekorlar kitabı’nda yerini almıştır. Bodrum bu buluşma için, tesadüfi seçilmiş bir yer değildir. Hatay’daki çok kültürlülük, çok kimliklilik, hoş görü, barış kültürü bizi misafir eden dünyaya açılan penceremiz olan antik Halikarnassos topraklarında da fazlası ile mevcuttur. Sadece tarihsel-kültürel dokularımız değil, gülen yüzlerimiz de çok benzeşiyor” diyerek katılımcılara Hatay Künefesi’ni bizzat kendisi tek tek ikram etti.

HATAY GÜNLERİ GELENEKSELLEŞİYOR.

Ailesi ile birlikte Bodrum’da tatilde olan Emre Günaçar ise; “Hatay lezzetlerini merak ediyorduk. Planımızda yoktu. Ama hazır Hatay tatilde ayağımıza gelmişken, fırsatı değerlendirmek istedik. Yani kısmet Bodrum’a imiş. Açıkçası buraya gelmemize fazlası ile değdi. Ama bu beni ve ailemi kesmedi. Hatay’a gitmeyi de programımıza aldık. Hatay ve Bodrum Belediye Başkanları’nı böylesi anlamlı bir işe öncülük yaptıkları için kutluyorum” dedi.

Tatilcilerin yanı sıra Bodrumlular’ın da ziyaretçiler arasında yerlerini aldıkları gözlendi. Hatay Günleri, Oasis-AVM’de hafta sonu da devam edecek. İlk günden gösterilen ilgiden dolayı stant sahiplerinin memnuniyeti dikkatlerden kaçmadı. Pazar akşamına değin sürecek Hatay Günleri’nde gastronomi uzmanları da, ziyaretçilere ayrıca sözlü-teorik bilgiler verecekler. Hataylı ve Bodrumlu yerel yöneticilerin bu yıl ilki gerçekleşen, “Hayat Günleri” etkinliğini gelenekselleştirmek konusunda oldukça istekli oldukları da gözlendi.

Haber; Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL