Bodrum

Bodrum’da Beyaz Direniş Var

Bodrum’da Beyaz Direniş Vardı… TBMM’de bugün görüşülmeye başlanan, “Sağlıkta dönüşüm yasası” 11 emek, sağlık örgütü tarafından kabul edilemez bulundu. Bir araya gelen emek-sağlık örgütleri bugün ülke çağında grev yaptılar. Hastanelerde..

Bodrum’da Beyaz Direniş Var

Bodrum’da Beyaz Direniş Vardı… TBMM’de bugün görüşülmeye başlanan, “Sağlıkta dönüşüm yasası” 11 emek, sağlık örgütü tarafından kabul edilemez bulundu. Bir araya gelen emek-sağlık örgütleri bugün ülke çağında grev yaptılar. Hastanelerde sadece; acil vakalar, yoğun bakım ve onkoloji vakaları dışında hizmet üretilmedi.

Ülke çapında 100.000 sağlık emekçisinin katıldığı greve Bodrum Devlet Hastanesi’nden de neredeyse yüzde yüze yakın katılım oldu. Sağlıkçılar genel olarak; topluma; “Toplumun sağlığı yerine şirket kârını önceleyen sağlık politikalarının ürünü olan Sağlıkta Dönüşüm Programı, bizleri her gün yeniden boğarken, sizleri de nitelikli sağlık hizmetinden yoksun bıraktı” şeklinde seslenerek; “Bu sıkışmışlıkta biraz nefes alabilmek, insanca yaşayabileceğimiz koşulları oluşturmak için sağlıkta şiddetin sona ermesi, sağlığımız için uygun çalışma koşulları ve bizi yoksulluğa mahkûm etmeyen ücret taleplerimizi her defasında dile getirdik” ifadelerini kullandı.

SAĞLIKÇILAR: “TBMM’DEKİ SENARYONUZU RED EDİYORUZ.”

Bodrum Devlet Hastanesinde bir araya gelen sağlıkçılar basın açıklaması ile taleplerini dile getirdiler. Basın açıklamasını okuyan Muğla Tabip Odası Bodrum Temsilcisi Serkan Akhan, iktidara seslenerek; “Bizler meslekteki açmazlardan dolayı yeni sağlıkçı intiharları istemiyoruz. KHK’larla, güvenlik soruşturmalarıyla, yönetmeliklerle baskı altına alınmaya çalışılıyoruz. Aylardır oyalama taktikleri ile yok sayılıyoruz, emeğimiz hiçleştiriliyor, mesleğimiz değersizleştiriliyor. Mesleğimizin beyazlığını, katranlığa ışık yapıyoruz. Sizin bize dayattığını sağlıksızlığa karşı sözümüz var. Senaryolarınız, yasa teklifleriniz artık hükümsüzdür. Hastayı müşteri, hastaneleri işletme, bizleri köle gören Türkiye sağlık sistemi gittikçe tıkanmaktadır. Yeni yasa teklifinizle emeğimizle alay ediyorsunuz” dedi. Akhan konuşmasını; “Bugünkü G(Ö)REV, eylemimiz son değil. Bu bir itirazdır! Meclis’te yürütülen senaryoyu red ediştir! Sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz.” diyerek sonlandırdı.

HASTALAR DOKTORLARINA SAHİP ÇIKTI.

Eylemden habersiz Bodrum devlet Hastanesi’ne muayene olmaya gelen hastalarda hekimlerin eylemine destek verdi. Emine Sülker isimli hasta; “Hiç kimse bizim doktorlarımıza, ‘Nereye gidiyorlarsa gitsinler’ diyemez. Doktorlarımızı hiçbir yere bırakmayacağız. En azından kalanlarını. Geçtiğimiz ay 938 hekim göçü vakası yaşanmış. Hiç mi vicdanları sızlamıyor? Doktorlarımızın kıymetini bilmeleri için kaç tane daha covid gibi salgın yaşanması gerekiyor. Doktora gidiyoruz, doktor ayakta muayene ediyor ilaç yazıyor. Tetkikleri düzgün yapmıyorlar. Buna ne doktorun zamanı var ne hastanın. Bir doktora bir çok hasta düşüyor. Doktor bu kalabalık arasında sağlıklı düşünemiyor bence. Doktor sana ilaç yazarken içeriye diğer hasta geliyor. Kendimi doktorların yerine koyuyorum; insan olarak buna dayanmak mümkün değil. Doktorlar baskı altında çalışıyor” görüşlerine yer verdi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL