Bodrum

Bodrum Bitez’de Yangın Çıktı!

Bodrum’un Bitez mahallesindeki makilik alanda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri bölgeye hareket etti. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine ilk olarak Muğla 911, Bodrum Mahalle Afet Gönüllüleri ile Bodrum İtfaiye ekipleri ulaştı…

Bodrum Bitez’de Yangın Çıktı!

Bodrum’un Bitez mahallesindeki makilik alanda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri bölgeye hareket etti.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine ilk olarak Muğla 911, Bodrum Mahalle Afet Gönüllüleri ile Bodrum İtfaiye ekipleri ulaştı. Alevler, bir vatandaşın evine doğru yaklaşırken, yangın kontrol altına alınd. Yangına, karadan ve havadan müdahale gerçekleştirilirken Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar da söndürme çalışmalarını arazide izledi.

Bir diğer yangın haberi de Fethie’den geldi. Karagözler Mahallesi’ndeki kızılçam ormanında, öğle saatlerinde yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. 1 helikopter ile havadan müdahale edilen yangını söndürme çalışması sürüyor.

Fethiye’deki yangının ormanlık alanda, yıldırım düşmesi nedeniyle çıktığı tahmin ediliyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, mevsim itibariyle bölgede kırk ikindi olarak bilinen yağışlar nedeniyle yıldırım olayına rastlandığını ve bunun da ormanlık alanlarda yangına yol açtığını belirtti. Dün Seydikemer, Köyceğiz ve Fethiye’de bu nedenle küçük çaplı yangınlar yaşandığı, ancak ekiplerin havadan müdahalesiyle erken söndürüldüğü öğrenildi.

Öte yandan bugün Bitez’de çıkan yangına da müdahale çalışması başlatıldı.

Yangın söndürüldükten sonra Bitez;

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL