Spor

Bodrumspor ‘Maça mı Gitti, Savaşa mı?’

2.Lig Play-Off yarı final maçı için, Bayburt’a giden Bodrumspor kötü bir sürprizle karşılaştı. İlk maçı kendi sahasında 3-1 kazanan ekibimiz daha iyi bir hazırlık için maçtan 2 gün önce Bayburt’ta..

Bodrumspor ‘Maça mı Gitti, Savaşa mı?’

2.Lig Play-Off yarı final maçı için, Bayburt’a giden Bodrumspor kötü bir sürprizle karşılaştı. İlk maçı kendi sahasında 3-1 kazanan ekibimiz daha iyi bir hazırlık için maçtan 2 gün önce Bayburt’ta oldu. Ancak dün gece Bodrumspor kafilesi’nin kaldığı otel (Bodrumspor yöneticilerinin, ‘provakasyon olabilir’ uyarısı ve açıklamasına karşın) kalabalık bir taraftar grubunun saldırısına uğradı.

Küfür, tehdit, hakaret içeren sloganlarla tam da Bodrumspor’un uyuma saatine denk getirilen saldırıda korkulu anlar yaşandı. Saldırı esnasında hedef alınan otele maytaplar, havai fişekler, yanıcı maddeler atıldı. Saldırganlar otelin içerisine girebilmek için, ana giriş kapısını zorladılar. Başta futbolcular olmak üzere tüm kafilenin saldırı nedeniyle oldukça şaşkın olduğu dikkatlerden kaçmadı. Bazı Bayburtlu yöneticilerin, Bodrumspor taraftarlarının cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili küfürlü tezahüratta bulunduğu iddiaları da gerginliği arttıran nedenlerden olmuştu.

YILDIRIM: “KİMSEYE KİN BESLEMİYORUZ.”
ÖZKESKİN: “SALDIRI TÜRK FUTBOLUNADIR.”
BAŞKAN KARAKAYA: “BEKLEMİYORDUK. SAKİNLİĞİMİZİ KORUYACAĞIZ.”

Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya: “Açıkçası böylesi bir saldırıyı beklemiyorduk. Üzücü ve çirkin olmuştur. Sporun barış, kardeşlik, sevgi içeren özüne leke düşürülmüştür. Sakinliğimizi koruyacağız. Bodrum’a, gene Bodrum’a yakışan bir şekilde dönmemiz tek dileğimdir. Bayburt’u konuk ettiğimiz ilk maçta; Bodrum Şehir Stadı’ndaki ev sahipliğimiz gözlemci raporlarına da yansımıştır. Ayrıca sadece saha değil, saha dışında da kusursuz ev sahipliği gerçekleştirmeye çalıştık. Beklemiyorduk” görüşlerine yer verdi.

Bodrumspor Tribün liderlerinden Doğan Yıldırım da; “Deplasman yasağına karşın Bodrum’daki maça gelen Bayburtlu kardeşlerimizi kapılarda karşıladık. Birlikte yedik, içtik, güldük, eğlendik, selfieler yaptık… Karşılığı bu mu olacaktı? İçin içine siyaseti de karıştıran dar bir grubun meseleyi getirdiği yere bakar mısınız? Bunu sporla ne ilgisi var? Hiçbir kupa, hiçbir şampiyonluk, hiçbir liderlik, hiçbir galibiyet insan faktöründen daha önemli değildir. Atamızın da dediği gibi; ‘sporda önce ahlak…’ Biz sadece Fair Play’i önemsediğimizden değil, aynı zamanda hamurumuzun mayası öyle yoğrulduğundan dolayı da farklısını düşünemiyoruz, yapamıyoruz. Her şeye karşın kimseye kin beslemiyoruz. Sadece çok üzüldük. Yarın Bayburtlu kardeşlerimiz gene Bodrum’a gelseler, gene aynı misafirperverlik duygularımızla karşılarız” görüşlerine yer verdi.

Bodrumspor’un geçmiş dönem yöneticilerinden ve Bodrumlu turizmci Dinçer Özkeskin ise; “Bayburt’ta, Bodrumspor’a yapılan saldırı Türk futboluna yapılmıştır. Hiçbir gerekçesinin olması mümkün değil elbette. Bodrumspor saldırıya gereken yanıtı gene saha da verecektir. Başta futbolcularımız olmak üzere tüm kafileye geçmiş olsun dileklerimi iletirken; Futbol Federasyonu’nun da konuya titizlikle yaklaşacağını umuyorum” görüşlerine yer verdi.

ÖZTÜRK: “FUTBOL FEDERASYONU GÖREVE.”

Bodrumspor’un yaşayan efsanevi futbolcularından ve CHP Eski İlçe Başkanı Duran Öztürk, futbolun toplum gerçeklerinden kopuk olmadığını, Bayburt’ta yaşanan tatsızlığında bunun bir tezahürü olduğuna değinerek; “Bodrum kardeşliğin kentidir. Kulübü de kentinin sadece yeşil-beyaz renklerini değil, barış ve kardeşlik ruhunu da taşıyor. Bu nedenle gelen konuk ekip taraftarlarını, Halikarnas Balıkçısı’nın Merhabası ile karşılamıştır. Mandalinasının eşsiz kokusu denli ruh ferahlığı sunmuştur. Denizinin kum tanecikleri denli sevgi yoğunluğu ile ev sahipliği gerçekleştirmiştir. Hani Cevat Şakir Kabaağaçlı; ‘Sanma ki; geldiğin gibi gideceksin” der ya… Aynen de öyle oldu. Misafirlerimiz; duygulanarak, gözyaşları içerisinde terk ettiler bu bereketli toprakların üzerini. Tabi şiddet artık hayatın her alanında… Kadına dönük, gençliğe dönük, hak arayana dönük. Bu şiddetten elbette futbol da, tribün de, futbol kafilelerinin kaldığı otellerde, taraftar-futbolcu taşıyan otobüsler de payını alıyor. Yani şiddet her yerde, sevgi hiçbir yerde… ‘Şiddetin toplumsal yaşamdan tamamen dışlandığı bir konsept gerek. Adaletli ve barış içinde bir arada yaşamayı merkezine alan bir felsefeye; toplum bilincine, kardeşlik ruhuna, yaşama anlayışına ihtiyaç var. Bu mümkün. Bu gerçekleşmediği sürece çok: ‘Maça mı, savaşa mı’ ikilemi arasında sendeleriz. Ancak Futbol Federasyonu mutlaka Bayburt’ta yaşananlarla ilgili gereğini yapmalıdır. Konuyla ilgili (Sporda şiddet ile alakalı) yasa, yönetmelik, mevzuat oldukça nettir. Gereğini yapmamak; holiganizmi ve şiddeti teşvik etmek anlamı taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

İşte Bayburt’taki otele saldırı anları:

Haberimizi tamamlamak üzere iken, Bayburt’tan gelen son haber: Bodrumspor yarınki; maç için, geniş güvenlik önlemleri altında hafif bir antrenman yaptı. Futbolcuların ve kafilenin moralleri iyi görünüyor. Kampa çekilen ekibimiz yarınki maç saatini bekliyor. Bodrumlular ise; saatlerini, yarın (24-Mayıs-Salı) saat 15.30’a kurdular. ‘

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL