Bodrum

Dans Sevgisi Bodrum Kalesi’ne Sığmadı

Dünya Dans Günü nedeniyle Bodrum’da görkemli bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde gerçekleşen etkinliği 2000 kadar izleyici sıralarda oturarak, 1000 civarı kişi de ayakta izledi. Yarımadamızdaki 16 okuldan,..

Dans Sevgisi Bodrum Kalesi’ne Sığmadı

Dünya Dans Günü nedeniyle Bodrum’da görkemli bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde gerçekleşen etkinliği 2000 kadar izleyici sıralarda oturarak, 1000 civarı kişi de ayakta izledi. Yarımadamızdaki 16 okuldan, 33 gösteri grubu etkinlikte yer aldı.

Bodrum Dans Şenliği olarak adlandırılan etkinlikte 419 dansçı sahne aldı. Dünya Dans Günü geleneği Bodrum’da 2000 yılından bu yana devam etmekte. Sadece bundan önceki 2 yıl pandemi nedeni ile ara verilmek durumunda kalınmıştı. Etkinliği düzenleyen Bodrum Dans Kulübü sadece Bodrum’un değil, aynı zamanda ülkenin ulusal gururu olmuş vaziyette. Çünkü kulübün 5 adet Unesco (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) aldı. Ayrıca kulüp, Bodrum’un adını Unesco kültürel etkinlikler listesine yazdırdı. Bodrum Dans Kulübü 16 dalda kurs vermekte ve Türkiye’nin sayılı dans kulüpleri içerisinde yer almaktadır.

DANS ETMEK BİR FELSEFEDİR.

Dansçılardan Semiha Gülyüz; “Oldukça heyecanlandım. İlk kez bu kadar kalabalık bir izleyici karşısında gösteriye katıldım. Hayatımdaki en önemli anlarımdan birisini yaşadım. Seyircinin ayakta alkışlaması en büyük ödülüm oldu. Rüya gibiydi. Dans etmenin yüceliğini ayak parmaklarıma değin hissettim. Bunu hissetmemde en büyük payın sahibi Bodrum Dans Kulübü’nün başkanı Fatih Özvezneci hocamız başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Son olarak; Dans etmek bir felsefedir. Dans eden insan hayata sevgiyle bakar” diyerek görüş bildirdi. Bodrum Dans Şenliği’nde zeybek oynayan Kasım Sander ise; “Burada diz vurmak önemliydi benim için. “Bodrum Kalesi aynı zamanda efeler diyarıymış” dedirtebildiysek ne mutlu bize. Organizasyon mükemmeldi. Devamının gelmesini diliyorum” dedi.

FATİH ÖZVEZNECİ: “23 YILLIK EMEĞİMİZ BOŞA GİTMEMİŞ.”

Bodrum Dans Kulübü Başkanı ve aynı zamanda ülkenin sayılı Latin Dansları Eğitmeni içersinde kabul edilen Fatih Özvezneci gazetemize verdiği demeçte; “Gerçekten çok mutluyum. Bu denli büyük bir ilgiyi beklemiyordum. Bodrum’da dans sevgisi sizinde gördüğünüz gibi, Bodrum Kalesi’ne sığmadı. Demek ki; 23 yıllık emeğimiz boşa gitmemiş. İnsanların gönül kalelerini fethetmişiz. Biz bu ilgi ve sevgiyle umulmadık şekilde hedefler büyütebiliriz. Şimdi en yakından paylaşmak istiyorum. 19 mayıs’ta Bodrum’da unutulmaz bir ilke imza atacağız. Türkiye Dans Yarışması’nı Bodrum’da yapacağız. 4 gün sürecek şampiyonada; 3 dalda yarışılacak. Modern, şov ve caz dallarında gerçekleşecek etkinliğimize ülkenin en iyi dans toplulukları katılacak. Sponsorlarımıza özellikle destekleri için teşekkür ederim. Bodrum halkına bizleri hiçbir anımızda yalnız bırakmadığı için, minnettarız. Kulübüm, yöneticilerimiz, dansçılarımız, tüm ekibimiz adına teşekkürler” diyerek görüşlerini ifade etti.

Öte yandan Bodrum’daki Dans Şenliği’ne katılan gruplar, kendi bölgelerini de tanıtma imkanı buldular. Ünlü iş insanı Abdullah Kiğılı’nın hediye ettiği özgün kıyafetleriyle sahne alan Bodrum Dans Kulübü Sirtaki bölümü ise tartışmasız gecenin en şık ekibi oldu.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL