Bodrum

Bodrum’da ‘Çocuk’ Sevgisi ve 23 Nisan Coşkusu

Bodrum’da 23 Nisan coşkusunun önemli adreslerinden birisi Bodrum Belediyesi Okul Öncesi Etkinlikler Merkezi idi. Burada kurum müdürü Deniz Delibaş yaptığı konuşmada: “Yine yeniden Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23..

Bodrum’da ‘Çocuk’ Sevgisi ve 23 Nisan Coşkusu

Bodrum’da 23 Nisan coşkusunun önemli adreslerinden birisi Bodrum Belediyesi Okul Öncesi Etkinlikler Merkezi idi. Burada kurum müdürü Deniz Delibaş yaptığı konuşmada: “Yine yeniden Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için buradayız. Her zaman da burada olacağız. Çocuklar, siz bizim ışığımızsınız. Işıl ışıl gözleri geleceğimiz olan tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı. Etkinlik sonrası minikler Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret ederek, kendi hazırladıkları; “Dünya Barışı” temalı tabloyu hediye ettiler.

EMMA KEMPİNS: “ÇOCUKLAR GELECEĞİN AYNASIDIR.”

23 Nisan kutlamalarının ilçedeki merkezi Bodrum Belediye Meydanı idi. Bodrum Belediye Meydanı’ndaki törene; Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Ahmet Aras, AKP Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tolga Yamalı, İlçe Garnizon Komutanı Personel Albay Güngör Gündoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, gaziler, daire amirleri, siyasi partiler ve çeşitli STK’ların temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Meydanı’ndaki resmi törenin ardından eski otogara geçildi ve oradan Bodrum Kalesi’ne kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Rengarenk görüntülerin oluştuğu yürüyüş kortejinde yer alan Hollanda vatandaşı Emma Kempins duygularını: “Atatürk’ün lideri olduğu bir ülkede oturma hakkı aldığım için, çok mutluyum. O dünyanın saygın liderlerindendir. Avrupa’da bazı yanlış empoze etmeler sonucu Türkiye adeta bir din anayasası ile yönetiliyor gibi gösteriliyor. Ama bunlar asla doğru değil. Gördüğüm kadarı ile Türkiye’nin laiklikten ve çağdaşlıktan geri gitmeye hiç niyeti yok. Türkiye, dünyada çocuk bayramı olan tek ülke. Çocuklarda bu yüzden bu gün bu kadar mutlu olmalılar. Çocuklar geleceğin aynasıdır” diyerek bildirdi.

EFE KAAN: “SONSUZA DEK ONU KORUYACAĞIZ.”

Kortej yürüyüşü sonrası 1000’e yakın vatandaş, çocuk, turist, misafir ve protokolden oluşan topluluk Bodrum Kalesi’ne ulaştı. Kutlamalar orada devam etti.

Yürüyüşe bando takımları yanı sıra Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Belediye Başkanı Ahmet Aras da eşlik etti. Bodrum Kalesi’nde çocuklar tarafından yöresel folklor oyunları ve ront gösterileri ardından minik balerinler oyunlarını sergilendiler.

Kale Kuzey Hendeği etkinlikleri esnasında ront ekibi içerisindeki TED Koleji öğrencilerinden 5 yaşındaki Efe Kaan, Sonsuza isimli bayram şarkısının; “Kırmızı bayrağım, Atatürk’ten emanet Kırmızı bayrağım, gökte dalgalanıyor Sonsuza, sonsuza, Sonsuza kadar biz onu hep koruyacağız Sonsuza, sonsuza, Sonsuza dek onu koruyacağız” sözlerini gazetemize okudu.

Kuzey Hendeği’ndeki etkinliklerin bitimiyle birlikte kalabalıktan önemli bir kesim ziyarete açılan Kaan 29 Sınıfı Sahil Güvenlik Botu’nu gezdi. Bot komutanı Üsteğmen İdris Beşkardeş ve botun diğer görevlileri ziyaretçilere adeta ev sahipliği yaptılar. Botla ilgili bilgiler verdiler. Havanın da güzel olması bayramın daha da keyifli geçmesine neden oldu.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL