Bodrum

Yangında, Yangın Gibi İddia !

Dereköy-Kavakderesi mevkiinde çıkan yangınla ilgili sabotaj iddiası yerel gündeme bomba gibi düştü. Kontrol altına alınan yangına müdahaleyi ilçe Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Belediye Başkanı Ahmet Aras yerinde takip etmişti. Bölgede..

Yangında, Yangın Gibi İddia !

Dereköy-Kavakderesi mevkiinde çıkan yangınla ilgili sabotaj iddiası yerel gündeme bomba gibi düştü. Kontrol altına alınan yangına müdahaleyi ilçe Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Belediye Başkanı Ahmet Aras yerinde takip etmişti. Bölgede 2.5 hektarlık alan küle dönüşmüştü. Ancak vatandaşların zamanında uyarması ve itfaiyenin de seri ve kapsamlı müdahalesi ile yangın kuvvetli rüzgara karşın çabuk kontrol altına alınmıştı. Kaymakam Bayar; “Sabotaj olabileceği şüphesi üzerinde duruyoruz. Bununla ilgili ekiplerimiz gerekli incelemeyi yapıyor” açıklaması yaptı.

SABOTAJ MI? GİBİ Mİ?

Başkan Aras ise konuyla ilgili olarak; “Bu sabahın erken saatlerinde, geçtiğimiz yıl ormanlarımızı korumak için gece gündüz savaştığımız alevlerin Dereköy Kavakderesi bölgemizde yeniden yükseldiği haberini almamızın ardından yangına anında müdahale edildi, söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangına neden olacak hiçbir faktörün bulunmadığı bu bölgemizde aniden yükselen ve kuvvetli rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüyen alevler, bir sabotajın sonucu gibi görünüyor ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bodrumlular olarak, elimizde kalan ormanlarımızı hainlere, yangınlara ve ranta karşı korumaya kararlı olduğumuzu, yangınlarda kaybettiğimiz ormanlık alanlarımızı yeniden eski haline getirmek için gece gündüz çalışacağımızı, bu alanlardaki yapılaşma hayallerine ise asla geçit vermeyeceğimizi bir defa daha altını çizerek söylüyorum. Bodrum aşıklarının gönülleri rahat olsun” görüşlerine yer verdi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL