Bodrum

Sedef Kabaş’tan Bodrum’a Mektup Var

Bilindiği gibi ülkemizin sevilen gazetecilerinden Sedef Kabaş; Cumhurbaşkanı’na hakaretten 22-Ocak’ta tutuklanmıştı. Kabaş’ın tutuklanması sadece Türkiye kamuoyunda değil, uluslararası kamuoyunda da önemli etki yaratmıştı. Bakırköy Kadın Kapalı İnfaz Kurumu’nda tutuklu kalan..

Sedef Kabaş’tan Bodrum’a Mektup Var

Bilindiği gibi ülkemizin sevilen gazetecilerinden Sedef Kabaş; Cumhurbaşkanı’na hakaretten 22-Ocak’ta tutuklanmıştı. Kabaş’ın tutuklanması sadece Türkiye kamuoyunda değil, uluslararası kamuoyunda da önemli etki yaratmıştı.

Bakırköy Kadın Kapalı İnfaz Kurumu’nda tutuklu kalan Kabaş, 11 Mart tarihinde hakim karşısına çıkarıldı. 12 yıl 10 ay mahkumiyeti istenen Kabaş, 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmış ve tutuklu kaldığı süre de dikkate alınarak tahliye edilmişti.

Kabaş ile ilgili iktidara yakın medyanın yürüttüğü organize linç kampanyası kamuoyunda bir karşılık bulmadığı gibi, aksi etki yaptı. Ülkedeki farklı kesimlerden Kabaş’a önemli destek geldi. Bu sürecin Bodrum yansısı da oldu. Bodrum Haberi olarak; bu çerçevede Yurttaş İnisiyatifi’nin Kabaş açıklamasını ve mektubunu paylaşmıştık. Söz konusu dayanışmanın Bodrum’a içten ve anlamlı mesajlar içeren dönüşünü de haberleştirmeyi ve siz değerli okurlarımızla paylaşmayı da sorumluluk olarak gördük.

BODRUM’UN, SEDEF KABAŞ SEVGİSİ VE DAYANIŞMASI…

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi 23-Ocak tarihinde Merkez PTT’de bir basın açıklaması yaparak, Kabaş’a mektup göndermişti. Basın açıklamasını okuyan inisiyatif sözcüsü Bodrumlu mimar Nazan Yılmaz: “Sedef Kabaş duruşunu asla bozmadı. Ve duruşunu cezaevinin soğuk kapısından içeri attığı ilk adımında da aydın sorumluluğu ile onuru ile korumasını bildi. Bugün eğer bu ülkede motorları maviliklere sürme eşiğine gelindi ise bu duruşun kıymeti asla yadsınamaz. Sedef gibi yapacağız. Susmayacağız. Susarsak; kavimler kapısının özgürlük, aydınlanma ve adalet geçidi olan bu bereketli topraklar bizi affetmesin” görüşlerini dile getirmişti.

Dayanışma mektubunda ise; “Sen 22-01-2022 saat 02.00 itibarıyla daha çok Sedef’imiz oldun. O saatten, bu satırların kaleme alındığı zamana değin tüm Bodrum Sedef oldu. Sedef oldu, birleşti. Bodrum Sedef oldu dayanışmayı arşa yükseltti. Sedef oldu, martı kanadına yüklediği sevgisini; iki gündür avlusunda voltaladığın, ranzasında göz açıp-kapadığın, ocağında demlenen çayı yudumladığın koğuşuna sığdırmaya çalıştı. Bizlerin koğuşunda kaç kez alındığını bilmediğimiz sayımların ötesinde sayım-suyum yok demeyen tarafında yer aldık yaşamın. Sayımızda- suyumuzda hep oldu, olacakta. Oyundan kaçanın çelik-çomağı kırılsın, bilyesi kaybolsun, uçurtması gökyüzünde pike yapmasın” ifadeleri yer almıştı.

KABAŞ: “MEMLEKETE BORCUMUZ VAR.”

Gazeteci Sedef Kabaş da, Bodrumlu’nun dayanışmasına verdiği duygu ve içtenlik yüklü karşılıkta; “Buram, buram Bodrum’un mavisi, yeşili ve sımsıcak dostluk kokan mektubunuzu aldım. ‘Sedefimiz oldun’ hitabınız ise gücüme güç kattı. Sizin vesileniz ile Bodrum’un tüm güzel insanlarına, aydınlarına, ‘Amazonlara’, genci-yaşlısı, bu karanlık dönemin bitmesi için el veren, destek veren, mücadele eden herkese en içten saygılarımı, teşekkürlerimi iletiyorum. Bu ülkenin kurucularına, Uğur Mumcu’larına, Cevat Şakir’lerine borcumuz var. Bu cennet vatana; aydınlık, özgür, demokratik, adil, refah dolu günler getirene kadar mücadeleye devam” ifadelerini kullandı.

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan 2-Mart tarihinde yola çıkan mektup, bu akşam saatlerinde Bodrum’daki adresine ulaştı. Yani mektup, Kabaş tahliye olduktan 18 gün sonra adrese teslim edilmiş oldu. Mektubu gören ve okuyan inisiyatif aktivistlerinin oldukça etkilendiği ve duygusal anlar yaşadığı öğrenildi. İnisiyatif eş sözcüsü İsmail Yaşa: “Karşımızdakiler farkında olmadan bizlerin daha bir kopmaz bağlarla birbirimize tutunmamıza, dayanışmamıza sebep oluyorlar. Bu anlamda gazeteci dostumuz, yoldaşımız, kardeşimiz Kabaş’la da, Bodrum özelinde ve memleket sevdası paydasında anlamlı bir ortaklaşalık söz konusu oldu.” dedi.

Gazetemize verilen bilgiye göre, Bodrum Yurttaş İnisiyatifi uzun olmayan bir gelecekte hemşerileri ile (uygun görmesi ve olması durumunda) gazeteci Sedef Kabaş buluşması gerçekleştirmeyi tasarlıyor.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL