Bodrum Video Haber

Kaybolan Köpek İçin Eylem Yaptılar

Yalıkavak’taki Adalıyalı Ocakbaşı adlı restoran civarında yaşayan ve mekan sahipleri tarafından bir ay önce yaşam alanından başka bir bölgeye götürülen köpek, Bodrum’un hayvanseverlerini ayağa kaldırdı. Bir aydır bulunamayan köpeğe sahip..

Kaybolan Köpek İçin Eylem Yaptılar

Yalıkavak’taki Adalıyalı Ocakbaşı adlı restoran civarında yaşayan ve mekan sahipleri tarafından bir ay önce yaşam alanından başka bir bölgeye götürülen köpek, Bodrum’un hayvanseverlerini ayağa kaldırdı. Bir aydır bulunamayan köpeğe sahip çıkan Bodrum Kent Konseyi üyeleri, restoranın önünde eylem yaptı.

Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu tarafından adı geçen mekan önünde bir eylem yapılarak, kamuoyu bilgilendirme metni okundu. Kent Konseyi gönüllüleri, kanun ve mevzuatlara göre sokaklar, parklar, hayvansal doğal güdü ve yetenekleri ile girebildikleri özel veya kamuya ait ayırımı olmadan ağaçlı, yeşil bahçeler ve tüm açık alanlar dahil olmak üzere Her yerin kedi ve köpeklerin doğal yaşam ortamı olduğunu hatırlatarak şöyle seslendi:

“Belediyeler dışında, hiçbir kişi, kurum veya kuruluş hayvanların yaşam alanına müdahale edemez, bir yerden başka bir yere taşıyamaz, kısırlaştırır, kimliklendirir, tedavisini yapar ve sonra aldığı yere geri bırakır. Isırma vakalarında köpekler yalnızca kuduz şüphesi ile sağlık amaçlı olarak müşahade altına alınır ve kuduz olmadığı anlaşıldığında da alındığı bölgeye geri bırakılır. Bodrum’da uzun yıllardır kuduz vakasına rastlanmamıştır.”

ART NİYETLİ KİŞİLERİN BAHANESİ

Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu tarafından yapılan açıklamada, Bodrum sokaklarında hayvanların artık can güvenliğinin bulunmadığı ileri sürülerek “Hayvanlar üzerinden yapılan manüplasyonlar, art niyetli birçok kişiye bahane olmuştur. Ancak bilinmelidir ki, sokak hayvanları yalnız değildir. Bizler kanuna aykırı davranan, yaşam hakkına müdahale eden, tür ayrımı yapan herkesin karşısında durmaya, yasal yollardan mücadelemizi sürdürmeye ve bir taraftan da kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” denildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL