Bodrum Manşet

Kent Konseyi’nden Belediye’ye Zor Sorular!

Bodrum Kent Konseyi ve MUÇEP Bodrum, 10-12 Haziran’da Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Global Turizm Forum’una tepki gösterdi. Bodrum Kent Konseyi, 12 Haziran’daki dev açılış organizasyonuyla taç(!)lanan Global Turizm Forumu’..

Kent Konseyi’nden Belediye’ye Zor Sorular!

Bodrum Kent Konseyi ve MUÇEP Bodrum, 10-12 Haziran’da Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Global Turizm Forum’una tepki gösterdi.

Bodrum Kent Konseyi, 12 Haziran’daki dev açılış organizasyonuyla taç(!)lanan Global Turizm Forumu’ ile ilgili olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a ‘soru önergesi’ sundu! Foruma Belediyenin nasıl bir ‘sponsorluk’ ile katkı verdiğini soran Kent Konseyi bileşenleri, ‘vicdan yaralayan’ bu organizasyonun Bodrum’da ne amaçla düzenlendiğinin kamuoyuna açıklanmasını istedi.
Bodrum’u Blue Davos yapma iddialarına dikkat çekilen açıklamada, “Bodrum’un ne Davos’a, Ne Maldivler’e ne de başka şehirlere benzetilmesine hiç ihtiyacı yoktur. Bodrum’da Merkezi ve Yerel yönetim eliyle; “Doğanın, tarihin, kültürün umarsızca yok edilişinin taçlandırıldığı” bir gün olarak 12 Haziran’ı unutmayacağız, unutturmayacağız.” denildi.

KENT KONSEYİ, GLOBAL TURİZM FORUMU’NUN HESABINI SORDU

Bodrum’un en büyük sivil inisiyatif olan Kent Konseyi, 10-12 Haziran 2021 tarihleri arasında Bodrum Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde düzenlenen ”Global Tourism Forum – Bodrum Summit” toplantısını eleştirdi. Bodrum Kent Konseyi’nin davet edilmediği toplantı ile ilgili bir basın açıklaması yapan Kent Konseyi bileşenleri, ‘söz hakkı verilmeyen’ toplantının can sıkıcı ve vicdan yaralayıcı olduğunu duyurdu.
Bodrum Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada “Merkezi ve yerel yönetim organizasyonundaki bu forumda söz hakkımız kullandırılmadı” ifadelerine yer verildi. Forum kapsamında açılışı yapılan otel ile ilgili olarak “izlediklerimiz canımızı sıktı, vicdanımızı yaraladı” yorumu yapılan açıklamada şu ifadeler dikkat çekti:

“Forum katılımcıları hep birlikte Aspat koyunda bulunan Ant Yapı tarafından yapımı sürdürülen Anthaven projesi içinde yer alan Radisson Collection Hotel’in açılışını yaptılar.
Cumartesi günü bu projenin açılış programında Bodrum Belediyesi’nin bir çalışanı sunuculuk yaptı. Hukuksal açıdan devam eden sürece rağmen, çevresel etkisinin büyüklüğü bilirkişi raporlarıyla tespit edilen bu projenin açılışı ise “ doğa dostu, çevre dostu “ diye tanıtılarak AKP Muğla milletvekili, Bodrum Kaymakamı , Bodrum Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcısı, bazı CHPli Belediye Meclis Üyeleri ve forum katılımcıları ile yapıldı.
Bodrum’da Merkezi ve Yerel yönetim eliyle; “Doğanın, tarihin, kültürün umarsızca yok edilişinin taçlandırıldığı” bir gün olarak 12 Haziran’ı unutmayacağız, unutturmayacağız.
Ve merak ediyoruz acaba foruma Yurt dışından katılan katılımcılar doğa dostu, çevre dostu diye tanıtılan bu tesisin açılışını yaparlarken gerçekleri biliyorlar mıydı?
GTF ( World Tourism Forum) bildiğiniz gibi İngiltere merkezli olarak Bulut Bağcı tarafından kuruluyor ve ilk organizasyon 2015 yılında İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Bulut Bağcı organizasyonu şöyle tanıtıyor “ hem Türkiye’ye yatırım , hem iş insanlarına yatırım için yeni pazarlar. “ Şimdi Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’a soruyoruz ve kamuoyuna açıklama bekliyoruz;

  • İçinde bir otelin açılışının da yapıldığı GTF Bodrum toplantısında Belediyenin sponsorluğunun kapsamı detaylı olarak nedir?
  • GTF organizasyonu Bodrum’da ne amaçla düzenlendi, program kimlerin eseri, sürecin ve bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz.
  • 12 haziran’da Hukuksuz süreci ve işlemleri mahkeme kararı ile belirlenmiş bir otelin açılışında belediye personelinin sunuculuk yapmasına cevabınız nedir?
  • Bodrum Belediyesi’nin bu otelin açılışında Başkan, Başkan yardımcısı ve bir kısım meclis üyeleriyle yer alması, belediye personeline sunuculuk yaptırılması dikkate alındığında bu açılışta Belediye’nin böylesine bir katkı sağlamasının ve katılımının karar sürecinin detaylı olarak paylaşılmasını istiyoruz.
  • Bu otelin açılışında Bodrum Belediyesinin sponsorluğu oldu mu?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL