Bodrum Manşet

Güle Güle Bodrum’un Beyefendisi…

81 yaşında geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren gazeteci Çetin Akant, Bitez’de son yolculuğuna uğurlandı. Akant’ın cenazesine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum’un eski..

Güle Güle Bodrum’un Beyefendisi…

81 yaşında geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren gazeteci Çetin Akant, Bitez’de son yolculuğuna uğurlandı.

Akant’ın cenazesine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum’un eski Belediye Başkanlarından Tuğrul Acar, Bodrum Belediyesi Eski Belediye Meclis Üyelerinden Mustafa Paşalı, Vedat Bozbey, Hüseyin Yıldızhan, Mustafa Özsu, Mehmet Türkoğlu, gazeteci meslektaşları, yakınları ve sevenleri katıldı. Bugün Bitez’de ikindi namazı sonrası defnedilen Çetin Akant’ın cenazesine katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada “Dünyaya hoş seda bırakmış beyefendi insanları kaybediyoruz. Çetin ağabey Bodrum siyasetine, basın hayatına, insanına, kültürüne çok önemli katkıları olan bir insandı. Mekanı cennet olsun, ruhu şad olsun.” dedi. 

CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ise; “Çok üzgünüz. Çetin abi bu kentte adeta bir kültür ve siyaset duayeni gibi yaşadı. Özgür ve bağımsız basının en zor dönemini yaşadığı, malum medyanın ise durumunun ortada olduğu bu süreçte; Çetin Akant’ın gazeteci kimliğiyle ve aydın bir insan olarak bıraktığı değerlerin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Bodrum gerçek bir bey efendisini kaybetti. Başta yakınları, meslektaşı gazeteci arkadaşlarımız olmak üzere tüm Bodrum’un başı sağ olsun” görüşlerine yer verdi. 

TUĞÇE ASLAN: “DAYIM YAŞAMDA OMURGALI DURDU.”

Akant’ın yeğeni Tuğçe Aslan gazetemize yaptığı açıklamada: “Sözün tükendiği yerdeyiz. Bodrum’da önemli izler bıraktığı, şu anki son yolcuğunda da oldukça  aşikar. Yaşam biçimiyle bizlere hep pozitif örnek oldu. Fiziksel olarak uzaklıklara karşın, kalben yakınlığımız hiç tükenmedi. Dayımın son anlarına değin, yanında olmam acımı elbette hafifletmiyor. Onu hep özleyeceğiz. Bundan sonraki yaşamımızda da dayımın değerlerini yaşatacağız. Dayım Devlet Tiyatroları’ndan emekli oldu. Ancak yaşamdan asla emekli olmadı. Hayat sahnesinde olması gereken yerde, omurgalı bir duruş sergiledi. O nedenle dayımın adının her zikredilişinde alnım biraz daha açıktır. O nedenle yüreğimde ölümsüzdür” ifadelerini kullandı. Bodrum Haberi olarak, görüşün ve duygularını aldığımız Çetin Akant’ın özel dostu ve eski Bodrum belediye Meclis üyesi Mustafa Paşalı da; “Yeri doldurulmaz bir insanı uğurluyoruz. O da Bodrum’a önemli değerler katan diğer sevdiklerimiz gibi beyaz atlara binip gidenler kervanına katıldı. Son nefesine değin alan değil, sürekli veren özverili kişiliğini muhafaza etti. Karşılıksız üretkenliği, dürüstlük abidesi olma özellikleriyle Bodrum üzerinden insan sıcaklığını ve sevdasını asla eksik etmedi. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun” dedi.

Çetin Akant, hayat arkadaşı Emel Akant’ı 2018’de yitirdikten sonra oldukça yıprandı. Alabildiğine sosyal yaşamın içerisinde olan Akant, o süreçten sonra daha içe kapalı bir yaşam sürdü. Bir türlü kabullenemediği bu kaybediş bugün sonlandı. Bugün sonsuzluğa uğurladığımız Çetin Akant artık Emel hanım ile yan yana…

Haber: Ayhan Karahan   

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL