Bodrum Gündem Magazin

Akrep Nalan, Bodrum’da Hayatını Kaybetti

‘Akrep Nalan’ ismiyle tanınan sanatçı Füsun Nalan Açın, Bodrum Eskiçeşme’deki evinde 67 yaşında hayatını kaybetti. Açın’ın cenazesi Bodrum Belediyesi Cenaze İşleri Müdürlüğü Morguna kaldırıldı. Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Akrep..

Akrep Nalan, Bodrum’da Hayatını Kaybetti

‘Akrep Nalan’ ismiyle tanınan sanatçı Füsun Nalan Açın, Bodrum Eskiçeşme’deki evinde 67 yaşında hayatını kaybetti. Açın’ın cenazesi Bodrum Belediyesi Cenaze İşleri Müdürlüğü Morguna kaldırıldı.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Akrep Nalan, Bodrum’da yaşıyordu.

26 Nisan 1954’te, Ankara’da dünyaya gelen sanatçı, Bahçelievler Alparslan İlkokulu’nda, ortaokulu Adana Kız Lisesi ve Uşak Ticaret Lisesi’nde okudu.

1972-1980 yılları arasında özel şirketlerde muhasebeci olarak çalıştı. Bu yıllarda Ankara Sanatevi’nde tiyatro çalışmaları yaptı. Tiyatro ile birlikte barmaidlik yapmaya başladı.
Akrep Nalan internet sitesinde kendi ağzından o günleri ve sanat hayatını şöyle anlatıyor:

“Sahne tozunu yutunca…”

“Sahne tozunu yutunca; muhasebecilik tüm cazibesini yitirdi ve tiyatro ile birlikte barmaidlik yapmaya başladım. Ankara’da barın arkasında çalışan ilk hatun kişi olarak…

“Şarkı söylemem ve konuşmaya başlamam sanıyorum aynı zamana denk geldi… Annemin de sesi çok güzeldi ve çok güzel şarkı söylerdi… Babam da iyi bir dinleyici ve elektronik alet meraklısıydı. Evimizde her zaman en iyi müzik sistemleri vardı. Böyle olunca şarkı söylemek nefes almak, yürümek gibi hayatın içinden bir şey oldu benim için.. Barmaidlik yaptığım dönemlerde de barın arkasında zaman zaman şarkı söylerdim, böyle böyle küçük bir dinleyici kitlem oluştu… Daha sonra sevgili Hakkı Çağdaş’ın desteği ile Goldfinger gece kulübünde profesyonel olarak sahneye çıktım.

“Yıl 1980’di… Daha sonra Bodrum’da Efe Bar’da bir tek gitar eşliğinde şarkılarımı söylemeye devam ettim. Dinleyici kitlem Bodrum’da daha da genişledi…(Pirinç Otel, Ünlü Otel, Paradice) Ve arkasında İstanbul geldi…

“Klüp 12, Paella , Memos ve Küfe çalışmalarının ardından..İstanbul ve Türkiye’nin her köşesinde şarkılarımı söyledim… 1991 yılında ‘Dağ Çiçeği’ isimli ilk albümümü çıkardım. Vedat Sakman ve Halis Bütünleyin özverili çalışmaları ve sevgi dolu bir ekip olmamız nedeniyle yüz akı diyebileceğim çok güzel eserler içeren bir albümüm oldu. Daha sonra 1996 yılında ‘Zil Zurna Sevdalar’ isimli ikinci albümüm çıktı.. Sevgili Selim Atakan’ın emekleri ile gelecek kuşaklara bir eser daha bırakmış oldum…”
Akrep Nalan, “Zirvedekiler” (1994), “Baskül Ailesi” (1997), “Hayat Bilgisi” (2003-2005), “Peki Olur Şekerim” (2003) ve “Aşk Mahkumu” (2004) dizi ve filmlerinde rol aldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL