Bodrum Manşet

TED Bodrum Miniklerinden Uluslararası Çevre Projesi

TED Bodrum Koleji Anaokulu Öğrencileri Avrupa’dan 4 Ülke İle Uluslararası Çevre Projesi Gerçekleştiriyor TED Bodrum Koleji Anaokulu öğrenci ve öğretmenleri okul bünyesinde yürüttükleri eTwinning projesi ile uluslararası bir çevre projesi..

TED Bodrum Miniklerinden Uluslararası Çevre Projesi

TED Bodrum Koleji Anaokulu Öğrencileri Avrupa’dan 4 Ülke İle Uluslararası Çevre Projesi Gerçekleştiriyor

TED Bodrum Koleji Anaokulu öğrenci ve öğretmenleri okul bünyesinde yürüttükleri eTwinning projesi ile uluslararası bir çevre projesi başlattı.
Koordinatörlüğünü TED Bodrum Koleji Anaokulunun üstlendiği; Estonya, İtalya, Portekiz, Yunanistan ve Türkiye’den 13 katılımcı okul ile gerçekleştirilen proje, yaşadığımız gezegenin en hayati özelliği olan, son zamanlarda çevre koruma odaklı uluslararası sivil toplum kuruluşlarının üzerinde sıklıkla durduğu ‘biyoçeşitliliği’ konu ediniyor.
“Ortak Zenginliğimiz – Biyoçeşitlilik Our Common Wealth Biodiversity” Projesi ile çocukların; biyolojik çeşitliliğin farkına varmaları, yaşadığımız çevreyi, ekosistemi ve endemik türleri tanımaları, insan ve doğanın ayrılmaz bir bütün olduğunu fark etmeleri, doğaya karşı olumlu tutum geliştirmeleri, web 02 araçlarını kullanmaları, farklı kültürlerle etkileşimde bulunmaları, işbirliği ve paylaşma yoluyla özgün ürünler ortaya koymaları hedefleniyor.
Proje kapsamında, öğrenciler gezi-gözlem ile çevrelerindeki biyoçeşitliliği keşfediyor; bulundukları bölgede yetişen endemik bitkilerin türleri, yapıları, aromaları ve kullanım alanlarını araştırarak proje ortaklarıyla paylaşıyor. Ayrıca öğrenciler geometrik yapılarını inceledikleri bitkiler ile sanat çalışmaları, doğadan topladıkları bitkiler ve taşlar ile kavramsal çalışmalar gerçekleştiriyor.
Nisan ayına kadar sürdürülecek olan proje sonunda öğrenciler hem bulundukları bölgeyi hem de farklı bölge ve ülkelerdeki biyoçeşitlilik kavramı hakkında bilgi sahibi olurken biyoçeşitliliğin içinde var olan bitki türlerini de keşfetmiş olacaklar.
Ulusal ve uluslararası proje ortaklarıyla iş birliği içinde çalışan öğrenciler biyoçeşitliliğe dikkat çekerek ve farkındalık oluşturarak çevre bilinci yaratmayı amaçlıyor. Öğrenciler bu eylem projesini planlama ve uygulama sürecinde dünyada ve toplumda görmek istedikleri değişimin baş aktörleri olarak erken yaşta çalışıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL