Bodrum Manşet

Bodrum’da Ücretsiz Elektrikli Araç Şarj Ünitesi

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, üye otoparkına yerleştirilen elektrikli araç şarj ünitesini BODTO Üyeleri başta olmak üzere Bodrum halkının ücretsiz kullanımına açtıklarını duyurdu. “Otoparkımızın girişinde yer alan..

Bodrum’da Ücretsiz Elektrikli Araç Şarj Ünitesi

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, üye otoparkına yerleştirilen elektrikli araç şarj ünitesini BODTO Üyeleri başta olmak üzere Bodrum halkının ücretsiz kullanımına açtıklarını duyurdu. “Otoparkımızın girişinde yer alan 2 araçlık şarj ünitemiz ile Bodrum’da yaygınlaşmasını umduğumuz elektrikli araçların dolumunu gerçekleştirebiliyoruz. Ayrıca otoparkımızın aydınlatmasında da güneş enerjisinden faydalanıyoruz. Amacımız üyelerimize örnek olmak ve son yıllarda etkilerini derinden hissettiğimiz küresel ısınmaya karşı karbon salınımını azaltmak ve enerji verimliliği sağlamak. Elektrikli araç kullanan üyelerimiz lütfen gelsinler Odamızın sağladığı bu avantajdan faydalansınlar.” diyen BODTO Başkanı tüketim alışkanlıklarını değiştirmek gerektiğine işaret etti.

Başkan Kocadon, tüm ticari işletmeler ile birlikte döngüsel ekonomi modeline geçişin ve yeşil mutabakat kriterlerini tamamlamanın bir tercihten çok gereklilik haline geldiğinin altını çizerek şunları belirtti: “Artık Dünyamız insan kaynaklı etkilerin sonucunda kırmızı alarm veriyor, buna karşın hem bireysel hem kurumsal önlemler almak gerekmekte. Otoparkımıza koyduğumuz elektrikli şarj ünitesi ve güneş panelli aydınlatmalar bunun sadece küçük bir parçası. İleri dönemde BODTO binasını yeşil bina haline getirmek ve bunun örneklerini tüm Bodrum’a yaymak istiyoruz. Bu doğrultuda Bodrum Belediyesi başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla birlikte uyum içerisinde çalışmalara devam ediyoruz.”

Kurulumu yapılan AC elektrikli araç şarj cihazı ile aynı anda 2 araç şarj edebiliyor. Maksimum 22kW x 2 Soketlik güç aktarımı ile örnek olarak Renault Zoe marka bir elektrikli araç %10- %80 batarya dolumunu 100 dakikada yapılabiliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL