Bodrum Manşet

Eğitimciler, Basın Emekçilerini Unutmadı

TED Koleji yönetici ve eğitmenleri; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle, Ortakent’teki eğitim kampüsünde, Bodrum’da görev yapan basın emekçileri ile buluştu. Basına verilen kahvaltı oldukça verimli, keyifli, samimi bir ortamda..

Eğitimciler, Basın Emekçilerini Unutmadı

TED Koleji yönetici ve eğitmenleri; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle, Ortakent’teki eğitim kampüsünde, Bodrum’da görev yapan basın emekçileri ile buluştu. Basına verilen kahvaltı oldukça verimli, keyifli, samimi bir ortamda gerçekleşti. TED Koleji’nin Bodrum Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken etkinlik katılımcıları ile birebir ilgilendi. Bodrum basınının kendileri için taşıdığı öneme değinen Erken konuşmasının devamında; “Bu olumsuz hava koşullarına karşın böylesine ilgiyle ve sevgiyle bir araya gelebiliyorsak, bunu salt görev ile izah edemeyiz. Hayata ve Bodrum’a olan sevgimiz, bağlılığımız önemli bir ortak paydaşlıktır. Bizlerin de burada oluşunun esaslı nedenlerinden birisi de budur. Kendimizi Bodrum’da asla yabancı hissetmedik. Zaten Bodrum’da bizleri Halikarnas Balıkçısı’nın ‘Merhaba’sı ile karşıladığından bugüne yüreğinde taşıdı. Bizler bu yürek sıcaklığını eğitim alanındaki her pozitif adımımızda hissettik. Bizler Bodrum’da Neyzen ile hüzünlendik, Cevat Şakir ile engin denizlere “Aganta, Burina, Burinata” dedik, Herodot ile bu bereketli topraklar üstündeki ve altındaki tarihsel mucizeyi keşfettik. Meğer Bodrum bize, bizler de Bodrum’a hep aşinaymışız. Siz basının kıymetli emekçileri ile de bu aşinalık daha bir perçinlenmekte. İyi ki; geldiniz, hoş geldiniz” görüşlerine yer verdi.

ZEREN: “TED’Lİ OLMAK AYRICALIKTIR.”

Okul Kurumsal İletişim Uzmanı Meltem Yavuz Yüksel öğrencilerinin eğitim süreçlerinin yaşamla iç içeliğine vurgu yaptı. Yüksel özellikle mandalina reçeli, zeytin-zeytin yağı, mandalina kolonyası gibi yöresel ürünlerin okuldaki üretim süreçlerini, öğrencilerine geri dönüşlerini aktararak; “Bodrum’a hizmetten onur duyarken diğer taraftan da keyifli bir meşgale içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim. Şu ana dek geldiğimiz noktadan memnun olmakla beraber, Bodrum özelinde hedeflerimizi daha da büyüttüğümüzü belirtmek isterim. Bodrum her anlamda, özellikle kültür ve eğitim mecrasında dinamik bir coğrafya. Burada ki; varoluşumuz bu yönüyle de oldukça anlamlı olsa gerek” dedi.

TED Bodrum Koleji Genel Koordinatörü Sevinç Zeren ise; “TED Bodrum Koleji’nde öğrencilerimizi yüksek öğretime hazırlamanın yanı sıra yabancı dili uluslararası standartlarda kullanan, bilgiye ulaşmasını ve bilgiyi kullanmasını bilen, özgür düşünüp üreten, öz güvene sahip, araştırıp sorgulayan, tarihi ve kültürel birikimi bilen, çevresine duyarlı ve en önemlisi Atatürk İlkeleri’ne ve Demokratik Cumhuriyet’in temel kazanımlarına bağlı bireyler olarak yetişmeyi hedefliyoruz. TED’li olmak ayrıcalık ise bu tek başımıza bizlerin çabası ile olmadı. Ortada kolektif bir emek ve üretkenlik vardır. Siz değerli basın mensuplarını aramızda görmek bizlere güç katıyor, motivasyonumuzu arttırıyor” diye konuştu.

BASINDAN TED’E, HATIRLANMA TEŞEKKÜRÜ…

TED Bodrum Koleji Basın-Yayın Sorumlusu Fatma Gök Avaçar, katılımcı Bodrumlu gazeteciler nezdinde tüm basın emekçilerinin “Çalışan Gazeteciler Günü’nü” kutladı. Avaçar: “Gazeteciliğin ne denli zorlu ve meşakkatli bir uğraş olduğuna birebir tanığım. Eğitimcilik ve gazetecilik bu yönüyle de birbirleriyle oldukça örtüşmektedir. Ama en önemlisi de bilginin, hakikatin izini sürmek tarifsiz bir yol alıştır. Bu yol alışta basın emekçisi arkadaşlarıma yol açıklığı diliyorum” görüşlerine yer verdi. İşleri nedeni ile Bodrum dışında bulunan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Bodrum Temsilcisi Selda Öztürk, TED Bodrum Koleji’ne gönderdiği mesajda: “Değerli eğitim, bilgi-bilim emekçisi dostlarımız. Nazik davetinizi aldım. O sıcak ve samimi ortamda bulunamamak şahsım açısından üzücü oldu. TED Koleji olarak; Bodrum ve ülke eğitimine etkiniz ve katkınız asla tartışılamaz. Ayrıca bu anlamlı günümüzde sizler tarafından anımsanmış olmak, unutulmamak biz basın emekçilerini mutlu etti. Sizlerin Bodrum’daki varlığınız bizler ve diğer yarımada yaşayanları açısından oldukça önemlidir. Aydınlanma meşaleniz hiç sönmesin. İnanıyoruz ki; o meşale aydınlattıkça, her şey çok daha güzel olacak. Nazik davetiniz ve anlamlı anımsayışınız için, içten teşekkürler” ifadelerine yer verdi. Etkinliğin bitiminde TED yöneticileri, katılımcı basın mensuplarına kendi öğrencilerinin üretkenliğinin, emeklerinin ürünü olan ve günü anımsatan hediye paketlerini takdim ettiler.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL