Bodrum Manşet

Mahkeme Besa’ya ‘İşgalleri Kaldır’ Dedi

Bodrum’un Gündoğan Mahallesi Çetibeli mevkiinde Besa Grup tarafından inşaatı devam eden lüks konut ve otel projesi Bo Viera’ya karşı başlatılan hukuk mücadelesinde sona gelindi. Bodrum 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, istinaf..

Mahkeme Besa’ya ‘İşgalleri Kaldır’ Dedi

Bodrum’un Gündoğan Mahallesi Çetibeli mevkiinde Besa Grup tarafından inşaatı devam eden lüks konut ve otel projesi Bo Viera’ya karşı başlatılan hukuk mücadelesinde sona gelindi. Bodrum 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, istinaf yolu açık olmak üzere dolgu alanı ve kıyıdaki işgallerin kaldırılmasına karar verdi.

Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu eski Başkanı Sema Höcek, Bodrum’daki sivil toplum kuruluşlarının yıllardır inatla sürdürdüğü mücadelede sona gelindiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Hazine’nin açtığı, Bodrum Denizciler Derneği, Peynir Çiçeği Derneği, Muğla Barosu ve Haluk Ortaç’ın fer’i müdahil olduğu davada Dolgu Alanın, kıyı işgallerinin vb. Bilirkişi Raporu ile tespit edildiği ve bu işgallerin kaldırılmasına dair Bodrum 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından İstinaf Yolu açık olmak üzere karar verildi.

Öncelikle; fedakarca davayı takip edip, maalesef her duruşmada yanıltıcı belge sunan davalı tarafın yanlışlarını belgelerle sabırla mahkemeye sunan, son duruşmada saat: 15.30 dan saat:  19.00’a kadar bekleyen ve sevindirici kararı bizlerle paylaşan bizleri temsil eden avukatımız Sayın Aydoğan Erel ve Muğla Barosu temsilcisi Av. İzzet Avni Kayahanlı’ya gönülden teşekkür ve şükranlarımızı sunarız.

‘Adalet  ayağı topal biri gibi ağır aksak yürür, ama mutlaka gideceği yere varır’ demiş bir düşünür.

Bir diğeri de ‘Adaletin tecelli edeceğine dair ümitsizliğe düşebilirsin ama asla hakkını aramaktan vazgeçemezsin. Affedilemez olan budur’ demiş. Vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Yeni işgallerin ve nasıl görmezden gelindiğinin de farkındayız. Takipçisiyiz.”

 The Bo Viera Projesi’nin ilk etabında inşa edilen konut ve eklentilerinde mimari projeye aykırılık tespit edilmiş ve toplam 5000 metrekarenin üzerinde kaçak yapı alanları belirlenmişti. Projenin ikinci etabında yer alan otel bloğu da kaçak yapı nedeniyle mühürlenmişti. Mühür olmasına rağmen proje çalışmaları devam ediyordu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL