Gündem Türkiye

Dolar, demir attı

Dolar/TL 8.10 seviyesinin altındaki yatay seyrine devam ediyor. İç piyasada bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken küresel piyasalar ve Hazine ihaleleri izlenecek. Dolar/TL, Merkez Bankası’nın (TCMB) yüzde 19 seviyesindeki politika..

Dolar, demir attı

Dolar/TL 8.10 seviyesinin altındaki yatay seyrine devam ediyor. İç piyasada bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken küresel piyasalar ve Hazine ihaleleri izlenecek.

Dolar/TL, Merkez Bankası’nın (TCMB) yüzde 19 seviyesindeki politika faizini sabit tutan ancak önümüzdeki dönemde faiz indirimlerine kapı aralayan kararı sonrası 8 seviyesinin üzerindeki yatay seyrini sürdürdü.

Küresel piyasalarda doların zayıf seyrine devam etmesi ve indirim beklentilerine rağmen yüzde 19 seviyesindeki politika faizi TL’yi destekleyen ana unsurlar olarak öne çıkıyor.
İç piyasalarda Hazine’nin bu hafta gerçekleştireceği toplam beş borçlanma takip edilirken bunların ikisi bugün gerçekleşecek.

Geçen hafta gerçekleşen PPK kararı ardından bankanın enflasyon söylemleri açısından ay sonundaki enflasyon raporunun önemi artarken bankacılar CDS’lerdeki düşüşe dikkat çekiyorlar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL