Bodrum Manşet

Bodrum’da Evini Kiraya Veren Zengin Oluyor!

Bodrum sezona çok hızlı başladı. Turizm tesisleri rezervasyon sıkıntısı çekerken, lüks konutlar adeta para basıyor! Sezonluk ev kiraları, geçen yıla oranla üç dört katına çıkmış durumda. Pandemi nedeniyle konut tatilini..

Bodrum’da Evini Kiraya Veren Zengin Oluyor!

Bodrum sezona çok hızlı başladı. Turizm tesisleri rezervasyon sıkıntısı çekerken, lüks konutlar adeta para basıyor! Sezonluk ev kiraları, geçen yıla oranla üç dört katına çıkmış durumda. Pandemi nedeniyle konut tatilini önceleyen tatilciler, Bodrum’un özellikle bazı mahallelerinde sezonluk konut arayışını sürdürüyor. Ev sahipleri ise aylık kira bedeli ile bir ev daha alabilecek durumda!
Bodrum’un en popüler sezonluk konut arayışı Ortakent, Bitez, Kumbahçe ve Yalıkavak’ta sürüyor. Ortakent’te ortalama bir evin yüksek sezon olarak bilinen Temmuz-Ağustos ayı kirası en az 50 bin TL! Lüks ve müstakil bir konut arayışı içinde iseniz, aylık 80 bin lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Bu rakam, evin de özelliklerine göre 150 bin TL’ye kadar ulaşıyor.
Yalıkavak da lüks tatilin adreslerinden biri. Ortakent ve Bitez kadar popüler olmasa da Yalıkavak’taki ikinci konut sahipleri de evlerini sezona hazırladı. Yalıkavak’ta deniz kenarında, site içerisinde ya da müstakil ortalama büyüklükteki bir evin Temmuz ve Ağustos ayları kirası 30-40 bin lira civarında. Biraz daha lüks arayanlar yine 100 bin liraya kadar bir bütçe ayırmak zorunda.

Ev kiralarının yüksekliği, gayrimenkul sektörüne de hareket kazandırdı. Bu işten en karlı çıkanlar, ev sahipleri dışında, bu evlerin satış ve pazarlamasını yapan gayrimenkul firmaları oldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL