SON DAKİKA
--:--:--

DSİ’den Muğla İçin Önemli Adım

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.Muğla ili ve ilçelerinde…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
DSİ’den Muğla İçin Önemli Adım

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Muğla ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan taşkın koruma tesisleri ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz.

Turizmin en önemli ilçelerinden birisi olan Marmaris’in daha da gelişmesi için çalışmaların devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; 2021 yılı Ağustos ayında Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşanan orman yangınları sonrası büyük ölçekte alanlar yangında yanarak zarar görmüştür. Marmaris ilçesinde her yıl yaşanmakta olan yoğun yağışlar neticesinde yangın sonrası canlılığını yitirmiş olan ağaçlar ve bitki örtüsü ilçe merkezi ve mahallelere sürüklenerek dere yataklarının tıkanmasına ve yamaçlardaki kum ile ulaştığı denizi kızıla boyayıp, görsel kirliliği ortaya çıkarmaktadır.” dedi.
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Bu sebepten dolayı; DSİ 21. Bölge Müdürlüğümüzün üst havza tedbirleri kapsamında; yapılması planlanan 9 adet tersip bendi inşaatının 8 adedi tamamlanmış olup, çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Tüm çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte aşırı yağışlarda akarsuyun üst kısmında gelen toprak, kaya ve ağaç gövdeleri gibi malzemeleri kontrol altına alarak bölgede oluşabilecek taşkın riski ve görsel kirlilik ortadan kalkmış olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Ahmet Aras’tan Gençlere Bağımlılıkla Mücadele Mesajı
Ahmet Aras’tan Gençlere Bağımlılıkla Mücadele Mesajı
Muğla Büyükşehir’den 8 Mart’a Özel Kadın Oyunları Festivali: 5 İlçede Perde Açılıyor
Muğla Büyükşehir’den 8 Mart’a Özel Kadın Oyunları Festivali: 5 İlçede Perde Açılıyor
Muğla Fethiye’de FETÖ Operasyonu! Firari Yakalandı
Muğla Fethiye’de FETÖ Operasyonu! Firari Yakalandı
Bodrum Belediyesi’nden Camilerde Ramazan Temizliği
Bodrum Belediyesi’nden Camilerde Ramazan Temizliği
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Kültürel Miras Projesi
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Kültürel Miras Projesi
Muğla Valisi İdris Akbıyık’tan Ramazan Mesajı
Muğla Valisi İdris Akbıyık’tan Ramazan Mesajı
Bodrum’dan Tarafsız Haber
Bodrum Haberi

Bodrum ve Muğla’dan son dakika haberleri, yerel gündem, siyaset, ekonomi, turizm ve yaşam içeriklerini tarafsız ve güncel şekilde sunan haber sitesidir.

© 2026 BodrumHaberi.com. Tüm hakları saklıdır. Sitede yer alan tüm haber, yazı, görsel ve içeriklerin telif hakları BodrumHaberi.com ve yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yayımlanamaz.