Gündem

Işıklı Şehir Telmessos Fethiye’de Moda

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) ve Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, Likya İş İnsanları Derneği (LİİDER) ev sahipliğinde hayata geçirildi. İstanbul Aydın..

Işıklı Şehir Telmessos Fethiye’de Moda

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) ve Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, Likya İş İnsanları Derneği (LİİDER) ev sahipliğinde hayata geçirildi. İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Moda Tasarımı Bölümü öğretmenleri ve öğrencileri tarafından tasarlanan ve sanat, tarih ve moda temasıyla hazırlanan defilede kültürel kıyafetler sergilendi.

Kayaköy’ün kadim tarihiyle harmanlanan “Işıklı Şehir Telmessos Fethiye” defilesi Türkiye’nin dört bir yanından iş dünyasının ve Fethiye’nin kanaat önderlerinin katılımıyla 3 bin yıllık uygarlık tarihine sahip Kayaköy’ün büyüleyici atmosferinde sahnelendi.

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun (MHGF), İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Moda Tasarımı Bölümü iş birliği ve Likya İş İnsanları Derneği’nin (LİİDER) ev sahipliğinde gerçekleştirilen defile yoğun ilgi gördü. Etkinliğe, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı temsilen eşi Çiğdem Karaca’nın yanı sıra, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı (MHGF) Hüseyin Öztürk, Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, Likya İş İnsanları Derneği (LİİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Büber, İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Nihal Bolkol, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, Fethiye Otelciler Birliği (FODER) Başkanı Bülent Uysal, Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Canan Tor ile birlikte, Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), MHGF, BASİFED ve GESİFED Federasyonlarına bağlı derneklerin Başkanları ile Yönetim Kurulu üyeleri ve akademisyenler katıldı.
Defile, Sanayi-Üniversite işbirliğinin yanı sıra Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) çatısı altındaki sektörel ve bölgesel federasyonlarla, kamu ve yerel yönetimlerin işbirliği ile gerçekleşen ve bu anlamda farklı STK’lar arasında örnek teşkil eden bir proje niteliği taşıyor.

Öztürk: “Kadim şehirlerde farkındalık yaratıyoruz”

Defilenin açılışında konuşan MHGF Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, 9. Kez gerçekleştirdikleri defile ile Anadolu’nun kadim kentlerini moda ile buluşturduklarını ve o bölgelerin tanıtımına katkı sağladıklarını söyledi. TÜRKONFED bünyesindeki sektörel ve bölgesel fedarasyonun birlikte gerçekleştirdiği ilk proje olduğunu belirten Öztürk, “Kamu ve özel sektör ile üniversite işbirliğinde güzel bir projeyi 2013 yılından bu yana hayata geçiriyoruz. Kadim kentleri Üniversitelerimizle birlikte inceleyerek bir tema oluşturuyoruz. Sonrasında tema kumaşa, kumaş giysiye sonrasında kostüme dönüşerek öğrencilerimiz sunumu ile defile ortaya çıkıyor. Bu proje ile sivil toplum kuruluşu olarak bölgeye değer katmak, var olan değerleri ortaya çıkarmak, birlikte hareket ederek farkındalık yaratma misyonlarını yerine getiriyoruz” dedi.

Urhan: “Amatör ruhla profesyonel çalışma”

GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan; Gerçekleştirilen etkinliğin, TÜRKONFED çatısı altında, Bölgesel Federasyon olarak yer alan ve Aydın, Muğla, Denizli illerini kapsayan GESİFED ile Sektörel Federasyon olarak yer alan Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun ilk defa sahada ortak işbirliği ile hareket ederek yapmış olduğu güzel bir etkinlik olduğunu söyledi.
“Aynı zamanda Fethiye’de yeni kurulmuş olan ve Fethiye’deki iş insanları ile iş dünyasını temsil eden üye derneğimiz LİİDER’in de ev sahipliği ile bugün burada güzel bir etkinlik gerçekleşmiştir” dedi. Bu etkinliğin Fethiye Kayaköy’ün farkındalığının arttırılmasına ve bu bölgenin tarihi mekanlarının tanıtımına da büyük katkı sağladığını söyleyen Sn. Urhan, bu tür etkinliklerin bölgenin kültürel ve turistik değerlerini öne çıkardığını ve kadim kentlere farkındalığın artırılması açısından çok önemli işlevi olduğunu söyledi. Üniversite-Sanayi işbirliğine vurgu yapmak amacıyla öğrenciler tarafından sergilenen bu defilenin amatör ruhla hazırlanan profesyonel bir çalışma olduğunu da belirten Sn. Urhan, GESİFED olarak bu tip çalışmalara her zaman destek vereceklerini söyledi.

Federasyonlara teşekkür
Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (GESİFED) üye derneklerinden biri olan Likya İş İnsanları Derneği (LİİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Büber ise TÜRKONFED bünyesindeki 2 değerli federasyonun Kayaköy’de bu etkinliğin gerçekleştirilmesi için kendilerine verdikleri ev sahipliği görevinden dolayı teşekkür etti. Büber, yeni bir dernek olduklarını, bölgelerinin ekonomi başta olmak üzere her alanda gelişmeleri için bu tip projelerin her zaman içinde olmak istediklerini kaydetti.

Tanıtıma katkı
Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş da Kayaköy’ün tanıtımına önemli katkı sağlayacak bu projeyi hayata geçiren tüm kurumlara teşekkür etti. İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Nihal Bolkol ise öğrencileri ile birlikte defilenin hayata geçirilmesi için yoğun bir emek harcadıklarına dikkat çekerek, MHGF ile 9. Kez gerçekleştirdikleri defile ile kadim kentleri tanıtarak, bölgenin kültürüne de katkı sağladıklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Kayaköy manzarası eşliğinde defile yapıldı. İzleyenlerin ayakta alkışladığı defile sonrasında emeği geçen kişi ve kuruluşlara teşekkür plaketleri takdim edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL