Bodrum

İçmeler ve Yalıçiftlik’te Dev Tahsis!

Kültür ve Turizm Bakanlığı içinde orman arazilerinin de bulunduğu 32 taşınmazı turizm amaçlı tahsise açtı. Tahsise çıkarılan kamu taşınmazlaranın arasında otel personeli için lojman yapılması öngörülen araziler de var, Bodrum..

İçmeler ve Yalıçiftlik’te Dev Tahsis!

Kültür ve Turizm Bakanlığı içinde orman arazilerinin de bulunduğu 32 taşınmazı turizm amaçlı tahsise açtı.

Tahsise çıkarılan kamu taşınmazlaranın arasında otel personeli için lojman yapılması öngörülen araziler de var, Bodrum İçmeler ve Yalıçıftlik’te ise bir bölümü orman olan araziler de var.

.Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, söz konusu tesisler; Antalya, Aydın-Didim, Çankırı-Ilgaz, İzmir, Kayseri-Erciyes, Bodrum, Trabzon-Akçaabat, Adana-Karataş ve Çanakkale-Lapseki ile ve ilçelerinde yer alıyor. Tahsis edilen arazilerde otel, butik otel ve tatil köyü, konaklama tesisi ve personel lojmanı yapılması öngörülüyor.

Kamu taşınmazı tahsis şartnamesinde, kamu taşınmazları, ilgili yönetmelik hükümlerine uygun şekilde üzerlerinde turizm amaçlı yatırım yapılması amacıyla Bakanlık tarafından yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edileceği belirtildi. Yatırım için başvuranların 50 bin Türk Lirası tahsis talep ücreti ödemesi gerekecek. Kararı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karar verecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL