SON DAKİKA
--:--:--

CHP, Muğla Haritasını Değiştirdi

31 Mart Mahalli İdareler seçimi, tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da CHP’nin zaferiyle sonuçlandı. CHP, bir önceki yerel seçimde kaybettiği ilçeleri Ak Parti’den geri aldı. 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde Muğla’da sandıkların yüzde 96’sı açıldı. Toplam 814 bin 986 seçmenin bulunduğu Muğla’da toplam 636 bin 209 seçmen oy kullandı. Geçerli oy sayısı ise 609 bin…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
CHP, Muğla Haritasını Değiştirdi

31 Mart Mahalli İdareler seçimi, tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da CHP’nin zaferiyle sonuçlandı. CHP, bir önceki yerel seçimde kaybettiği ilçeleri Ak Parti’den geri aldı.

31 Mart mahalli idareler seçimlerinde Muğla’da sandıkların yüzde 96’sı açıldı. Toplam 814 bin 986 seçmenin bulunduğu Muğla’da toplam 636 bin 209 seçmen oy kullandı. Geçerli oy sayısı ise 609 bin 861 oldu. Cumhuriyet Halk Partisi, Muğla’da yerel seçimleri büyük bir üstünlükle kazanarak, bazı ilçelerde belediye başkanlıklarını geri aldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı, CHP’nin adayı Ahmet Aras yüzde 54.89 oy alarak kazandı. Toplam 334 bin 786 kişi, tercihini Aras’tan yana kullandı.
Aras’ın en yakın rakibi Ak Parti Adayı Aydın Ağan Ayaydın ise yüzde 32.72 oy alarak seçimin mağlubu oldu. İyi Parti Adayı Metin Ergun ise yüzde 5.78’de kaldı.
Ak Parti, Muğla il genelinde yalnızca Seydikemer ve Kavaklıdere’de kazanabildi. Seydikemer’de Bayram Önder Akdenizli yüzde 61 oyla seçilirken, Kavaklıdere’de Mehmet Demir yerini korudu. Ak Parti Köyceğiz, Yatağan ve Dalaman’ı kaybetti.

İŞTE İLÇELERDE SEÇİMİ KAZANANLAR;

Bodrum CHP Tamer Mandalinci, Dalaman CHP Sezer Durmuş, Datça CHP Aytaç Kurt, Fethiye CHP Alim Karaca, Kavaklıdere AK PARTİ Mehmet Demir, Köyceğiz CHP Ali Erdoğan, Marmaris CHP Acar Ünlü, Menteşe CHP Gonca Köksal, Milas CHP Fevzi Topuz, Ortaca CHP Evren Tezcan, Seydikemer AK PARTİ Bayram Önder Akdenizli, Ula CHP Mehmet Caner, Yatağan CHP Mesut Günay.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Bodrum Mimari Hafızasını Yitirdi: Duayen Mimar Baha Muzafferoğlu Hayatını Kaybetti
Bodrum Mimari Hafızasını Yitirdi: Duayen Mimar Baha Muzafferoğlu Hayatını Kaybetti
Torba’da Can Pazarı: Yan Yatan Araçta Mahsur Kalan Vatandaş Kurtarıldı
Torba’da Can Pazarı: Yan Yatan Araçta Mahsur Kalan Vatandaş Kurtarıldı
Bodrum’da ‘Öğrenmenin Yaşı Yok’!  4. Yaşam Vakfı Şenliği Başlıyor
Bodrum’da ‘Öğrenmenin Yaşı Yok’! 4. Yaşam Vakfı Şenliği Başlıyor
CHP 81 İl Başkanından Tarihi Ortak Açıklama: “Saldırılara Geçit Vermeyeceğiz!”
CHP 81 İl Başkanından Tarihi Ortak Açıklama: “Saldırılara Geçit Vermeyeceğiz!”
Dört Fil, Bir Arabaya Binebilir mi?
Dört Fil, Bir Arabaya Binebilir mi?
Bodrum’da Ruh ve Bilinçaltını Buluşması: Dibeklihan’da İki Yeni Sergi!
Bodrum’da Ruh ve Bilinçaltını Buluşması: Dibeklihan’da İki Yeni Sergi!
Bodrum’dan Tarafsız Haber
Bodrum Haberi

Bodrum ve Muğla’dan son dakika haberleri, yerel gündem, siyaset, ekonomi, turizm ve yaşam içeriklerini tarafsız ve güncel şekilde sunan haber sitesidir.

© 2026 BodrumHaberi.com. Tüm hakları saklıdır. Sitede yer alan tüm haber, yazı, görsel ve içeriklerin telif hakları BodrumHaberi.com ve yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yayımlanamaz.