Bodrum Siyaset

CHP, Muğla Haritasını Değiştirdi

31 Mart Mahalli İdareler seçimi, tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da CHP’nin zaferiyle sonuçlandı. CHP, bir önceki yerel seçimde kaybettiği ilçeleri Ak Parti’den geri aldı. 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde..

CHP, Muğla Haritasını Değiştirdi

31 Mart Mahalli İdareler seçimi, tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da CHP’nin zaferiyle sonuçlandı. CHP, bir önceki yerel seçimde kaybettiği ilçeleri Ak Parti’den geri aldı.

31 Mart mahalli idareler seçimlerinde Muğla’da sandıkların yüzde 96’sı açıldı. Toplam 814 bin 986 seçmenin bulunduğu Muğla’da toplam 636 bin 209 seçmen oy kullandı. Geçerli oy sayısı ise 609 bin 861 oldu. Cumhuriyet Halk Partisi, Muğla’da yerel seçimleri büyük bir üstünlükle kazanarak, bazı ilçelerde belediye başkanlıklarını geri aldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı, CHP’nin adayı Ahmet Aras yüzde 54.89 oy alarak kazandı. Toplam 334 bin 786 kişi, tercihini Aras’tan yana kullandı.
Aras’ın en yakın rakibi Ak Parti Adayı Aydın Ağan Ayaydın ise yüzde 32.72 oy alarak seçimin mağlubu oldu. İyi Parti Adayı Metin Ergun ise yüzde 5.78’de kaldı.
Ak Parti, Muğla il genelinde yalnızca Seydikemer ve Kavaklıdere’de kazanabildi. Seydikemer’de Bayram Önder Akdenizli yüzde 61 oyla seçilirken, Kavaklıdere’de Mehmet Demir yerini korudu. Ak Parti Köyceğiz, Yatağan ve Dalaman’ı kaybetti.

İŞTE İLÇELERDE SEÇİMİ KAZANANLAR;

Bodrum CHP Tamer Mandalinci, Dalaman CHP Sezer Durmuş, Datça CHP Aytaç Kurt, Fethiye CHP Alim Karaca, Kavaklıdere AK PARTİ Mehmet Demir, Köyceğiz CHP Ali Erdoğan, Marmaris CHP Acar Ünlü, Menteşe CHP Gonca Köksal, Milas CHP Fevzi Topuz, Ortaca CHP Evren Tezcan, Seydikemer AK PARTİ Bayram Önder Akdenizli, Ula CHP Mehmet Caner, Yatağan CHP Mesut Günay.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL