Gündem

CHP İl Başkanı Balcı: Aras Hedef Gösteriliyor

CHP Muğla İl Başkanı Av. Zekican Balcı, Bodrum Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ın seçim sürecinde iktidar partisi tarafından hedef gösterildiğini söyledi. Zekican Balcı, İçişleri Bakanlığı..

CHP İl Başkanı Balcı: Aras Hedef Gösteriliyor

CHP Muğla İl Başkanı Av. Zekican Balcı, Bodrum Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ın seçim sürecinde iktidar partisi tarafından hedef gösterildiğini söyledi. Zekican Balcı, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma ile ilgili bir açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı’nın Galatasaray yöneticisi Erden Timur’un sahibi olduğu Nef’in Bodrum’a yaptığı projenin yasa ve usule aykırı olarak yaptığı gerekçesiyle Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a ve eski Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a görevlerini kötüye kullanmaktan soruşturma izni açmasına CHP Muğla’dan sert tepki geldi.

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı şunları kaydetti:

Seçimler demokrasinin temel kuralıdır.
Demokratik yarışın hakkaniyetle yürümesi belli bir etik zeminde buluşmayı gerektirir. Biz halka hizmet etmek için siyaset yapanların zemini, öncelikle toplumsal barıştır.

Seçim süreçlerinde yaşananlar, yapılan propagandalar, kampanyalar siyasi partilerin demokrasi anlayışını da gösterir.
Hatırlayacaksınız geçen yıl, 14 Mayıs seçim sürecinde iktidar partisi tarafından montaj videolar yayınlanarak manipülasyon aracılığıyla seçmenler konsolide edilmeye çalışıldı.
Bu yıl da bu anlayışın eylemlerini görmeye, yalan haberlere şahit olmaya devam ediyoruz.

31 Mart seçimi için geri sayımın başladığı bugünlerde
İstanbul ile başlatılan kara propaganda süreci Muğla ile sürdürülmektedir.
Belediye başkanlarımızı ve adaylarımızı hedef gösterenler bilsinler ki anayasal haklarımızı korumak ve sürdürmek için dün olduğu gibi bugün de görevimizin başındayız. Cennet memleketimiz talana ve kıyıma uğramasın diye cansiperane alanlardayız.

Hukuksuzca ve siyasi etik dışı yöntemlerle yalnızca algı yaratmak ve kendilerine siyasi rant devşirmek amacıyla Bodrum Belediye Başkanımız ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayımız sayın Ahmet Aras’ı hedef gösterenler Cumhuriyet Halk Partisi’nin verdiği mücadeleden rahatsız olanlardır. Hakikate kara çalarak bu mücadeleyi durduracaklarını sananlara buradan sesleniyoruz, halkçı belediyecilik Türkiye’nin ikinci yüzyılına damga vuracaktır.
Bodrum Belediyesi tarafından yapılan resmi açıklamada da görüldüğü üzere bahsi geçen haber asılsızdır. 22 yıllık yönetimleri algı ve demagoji siyasetine borçlu olanlara en büyük cevabı Muğla halkı sandıkta verecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri dün olduğu gibi bugün de halkımızla yan yana omuz omuzadır.
Bu birlikteliğe karşı tek yerden çıktığı ve organize olduğunu bildiğimiz bir saldırı altındayız.
Ancak bu yöntemlerin miadının dolduğunu ve bu kara propagandaların halkımız nezdinde hiçbir karşılığının olmadığını 1 Nisan sabahı herkes öğrenecek.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk yerel seçimlerinde;
Ya yalana alet olacağız ya da hakikati her durumda haykırmaktan geri durmayacağız.
Biz her şart ve koşulda bu cennet vatanı koruyup kollayarak geleceğe taşımaya and içtik.

Buradan bir kez daha siyasi rakiplerimize sesleniyorum.
Gelin halkımız için hizmette yarışalım; Gelin, Muğla’mızı nasıl daha yaşanabilir, mutlu ve huzurlu bir kent yaparız onu konuşalım.
Gelin kıyılarımızı, ormanlarımızı, ovalarımızı, ırmaklarımızı, sularımızı yağmadan, talandan ve kıyımdan hep birlikte koruyalım.
Bu kirli dili, bu kara propaganda yöntemini bir daha gündeme gelmemek üzere siyasi literatürümüzden çıkartalım!

Tüm siyasi partileri, Demokrasi geleneğimize gölge düşürecek tutum davranışlardan uzak, sosyal hukuk devletinin gereğini yerine getirecek bir seçim sürecini sürdürmek için dayanışmaya davet ediyorum. Tüm basının ve kamuoyunun bu konularda hassasiyet göstereceğine inanıyorum.

Hepinize saygı ve sevgilerimizi sunuyor, daha güzel günlerde bir arada olmayı umut ediyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL