Bodrum

Belediye Emekçisine Bahar Erken Geldi

Bodrum Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi nedeniyle Nurol Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Adeta şölen havasında geçen şölende sendika üyesi belediye çalışanları salona sığmadı. Törene Belediye..

Belediye Emekçisine Bahar Erken Geldi

Bodrum Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi nedeniyle Nurol Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Adeta şölen havasında geçen şölende sendika üyesi belediye çalışanları salona sığmadı. Törene Belediye İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye İş Muğla Şube Başkanı Ender Akbay, CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci ve Belediye İş şube yöneticileri de katıldı. Tören başlangıcında Atatürk ve tüm şehitlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. Kürsüde ilk konuşmayı yapan sendika Muğla Şube Başkanı Ender Akbay; “Sözleşme sürecinde işverenle sorun yaşamadık. Başkanımız oldukça kolaylaştırıcı ve yapıcı davrandı. Çok heyecanlıyım. Bugün burada olmamı sağlayan eşimin aynı zamanda yaş günü” ifadeleriyle eşini kürsüye davet ederek, mihnet duygularını dile getirdi.

Genel Başkan Yurdakul: “Özgürlüğü de, Ekmeği de Kazanacağız.”

Daha sonra kürsüye gelen Belediye İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul; “Arkadaşlar sözlerime başlamadan önce Erzincan’daki madende meydana gelen göçükte mahsur kalan emekçilerin sağ salim kurtulmalarını temenni ediyorum. Gerçekten acı bir durum. Ne yazık ki ülkemizde rant, emekten alın terinden önce geliyor. Biz bir emek örgütüyüz, üreten ve hizmet eden biziz ama maalesef Türkiye’nin her yerinde kaynaklarımızı birileri hortumluyor. Bu sistem emekten yana değil. Türkiye’de demokrasi, adalet, özgürlük yok. Olmaması bizim zararımıza, rantçıların ise yararına işliyor. Ancak üzülerek söylüyorum ki bu düzenin değirmenine biz emekçiler su taşıyoruz. Önlem almazsak bu sistem bizim çocuklarımızı, torunlarımızı ezecek, yok edecek. Toplu sözleşmemiz ekmek kadar, su kadar, hava kadar kıymetli diyoruz ya; demokrasi, adalet, özgürlük bunlardan daha kıymetli. Bunlar yoksa bize nefes aldırmazlar. Bunun için demokrasi, özgürlük, adalet sağlayacağız. Özgürlüğü de, ekmeği de kazanacağız. Bu toplu sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ahmet Aras: “Emek En Yüce değerdir.”

Son olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras konuşmasına; “Sorumluluk ve ikramiyelerimiz hariç en düşük ücretimizi 42 bin liraya çıkarttık. Toplu İş Sözleşmesi devam eden Kültür AŞ ve Personel AŞ’de sorumluluk ve ikramiyeler hariç en düşük ücreti 38 bin liraya çıkartıyoruz” müjdesi ile başladı.  

Başkan Aras konuşmasının devamında: “Ülkede ekonomik şartlar nedeniyle kimse aldığı ücretle geçinemiyor. Ama kamu bankalarından rantçılara milyarlarca dolar kredi veriliyor. Vergi borçları siliniyor. Yazıklar olsun! Bu iktidarın getirdiği en büyük tahribat, orta gelir grubunda yaşanıyor.  ‘Şimdi darboğazdan geçiyoruz’ diyorlar. İlk fatura emekçiye kesiyorlar. Hamuduyla götürenlere hiçbir şey yok. Vergiler siliniyor, bankalardan kredi veriliyor. Devletin arazileri, kıyıları, ormanlar peşkeş çekiliyor ama asgari ücrete zam geleceği zaman, kırk dereden su getiriyorlar. Bizde; Emek en yüce değerdir.” görüşlerine yer verdi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL