Gündem Siyaset Türkiye

Polislere Verilen Lüks Örgüt Araçlarını Sordu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın resmi sosyal medya hesaplarından suç örgütlerine karşı gerçekleştiren operasyonlar sonucunda ele geçirilen çeşitli marka ve modellerde toplam 23 adet lüks otomobilin, ilgili mahkeme kararı doğrultusunda Emniyet..

Polislere Verilen Lüks Örgüt Araçlarını Sordu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın resmi sosyal medya hesaplarından suç örgütlerine karşı gerçekleştiren operasyonlar sonucunda ele geçirilen çeşitli marka ve modellerde toplam 23 adet lüks otomobilin, ilgili mahkeme kararı doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hizmetine verilmesiyle ilgili 26 Aralık 2023 tarihinde bir paylaşımda bulunulmuştu.

Kamuoyunda büyük eleştirilere sebep olan Yerlikaya’nın paylaşımı üzerine İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

İYİ Partili Ergun Bakan’a şu soruları sordu:

Söz konusu suç örgütlerine mensup olma iddiasıyla yargılanan şahısların yargılama süreçlerinin henüz sonuçlanmadığı iddia edilmektedir. Dolayısıyla, yargılama sonucunda sanıkların mal varlıklarının iade edilmesi ihtimali bulunmaktadır. Böyle bir durumda, şüpheliler araçlarını geri almaya hak kazandıkları takdirde, söz konusu lüks araçların uğradığı hasar ve zararlar nasıl karşılanacaktır?

Bakanlığınızın hizmetine verilen bu araçların piyasa değerleri ve ülkemizin içinde bulunduğu mali şartlar göz önüne alındığında, bu araçların satılması yerine trafik polislerinin hizmetine sunulmasının amacı nedir?

Bu tasarruf gerçekleştirilmeden önce Bakanlığınız tarafından söz konusu araçların yüksek yakıt tüketimi, sigorta, kasko, tamir ve bakım maliyetleri dikkate alınmış ve getireceği ilave yük hesaplanmış mıdır? Eğer böyle bir çalışma yapıldıysa, bu araçların yıllık masrafının toplam tutarının ne kadar olacağı öngörülmektedir?

Emniyet teşkilatımızın hizmetinde kullanılan araçlar konusunda bir standart var mıdır? Eğer varsa, bu tasarruf gerçekleştirilirken bu kurallara neden riayet edilmemiştir?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL