Bodrum

BODTO’nun Gündemi; Fuar ve Seçim

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Kasım Ayı olağan Meclis Toplantısı 30 Kasım Perşembe günü Meclis Başkan Yardımcısı Sinan Cingöz’ün yönetiminde gerçekleşti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP İlçe Başkanı Tuna Işın..

BODTO’nun Gündemi; Fuar ve Seçim

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Kasım Ayı olağan Meclis Toplantısı 30 Kasım Perşembe günü Meclis Başkan Yardımcısı Sinan Cingöz’ün yönetiminde gerçekleşti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP İlçe Başkanı Tuna Işın ve CHP Bodrum İlçe Kadın Kolu Başkanı Umut Özdoğan’ın konuk olarak yer aldığı toplantıda Bodrum gündeme alındı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon toplantının açılış konuşmasında toplantıya teşriflerinden dolayı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP İlçe Başkanı Tuna Işın ve CHP Bodrum İlçe Kadın Kolu Başkanı Umut Özdoğan’a teşekkür etti. Bodrum Belediyesi ile iş birliği halinde 7-9 Aralık tarihleri arasında fuarizmir’de gerçekleşecek olan 17’nci TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’ne katılacakları bilgisini veren Başkan Kocadon meclis üyelerini de fuara katkı vermek üzere davet etti.
Başkan Kocadon Kasım Ayı Faaliyetlerini Açıkladı

Kasım ayı faaliyetlerini de açıklayan Başkan Kocadon Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile başarılı çocuklara destek amacıyla Cumhuriyetin 100. Yılına ithafen resim yarışması düzenlediklerini belirtti. Kasım ayı içerisinde protokol ziyaretlerinin sürdüğünü vurgulayan Kocadon, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanı’nı ziyaret ettiklerini açıkladı. Yine bu ay içerisinde Milas’ta düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği’ne katıldıklarını söylerken, “Kardeş ilçemiz Milas’ın zeytinyağında yakaladığı başarı bizleri de çok sevindiriyor. Milas zeytin yağının AB tarafından tescillendirilmiş olması çok güzel. Biz de BODTO olarak zeytini ve zeytinyağını her zaman önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Aras bütüncül planlama istiyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras toplantıda Belediye’nin 4 yıllık çalışmalarını anlatırken mevcuttaki alt yapı sorunlarına ve getirdikleri çözüm önerilerine de değindi. Başkan Aras pandemiyle birlikte ivme kazanan yapılaşmanın ve beraberinde gelen göçün sorunları da tetiklediğinin altını çizerken yarımadada büyük bir planlama sorununun olduğuna işaret etti.

Bodrum’un Muğla’ya bağlanmasını hatalı bulan Başkan Aras, “Karar verici olmayınca yerinde yönetim de olmuyor. Muğla’nın bakış açısı ile Bodrum’un bakış açısı çok farklı.” dedi. Aras, İlçelerde bağlı oldukları İl yönetiminden siyasi temsilciler olması gerektiğinin altını çizdi.

Bodrum’daki su krizinin de üzerinde duran Bodrum Belediye Başkanı konuyla ilgili çözüm önerilerinin olduğunu ve bu konuda çalışmaları sürdürdüklerini açıkladı. “Kuraklık önümüzdeki en büyük gerçek.” diyen Başkan Aras, yeraltı suyu kullanımının bir yere kadar devam edebileceğine ve sorunu daha etkin çalışmalarla çözmek gerektiğine vurgu yaptı.

Serttaş meclise Orta Asya gezisini anlattı

Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atilla Serttaş mecliste bir sunum yaparak tek başına çıktığı motosiklet yolculuğunda yaklaşık 30 bin kilometre yol yaptığını belirtti. İran, Türkmenistan, Kırgızistan ve Özbekistan’ı geçtiğini belirten Serttaş, yolculuk deneyimlerini meclisle paylaştı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL