Bodrum

Metin Uca, Bodrum’un Onur Nişanıdır

Kocaeli’nde geçirdiği trafik kazası sonrası yoğun bakımda tedavisi devam ederken hayatını kaybeden televizyon programcısı, tiyatrocu, yazar ve sunucu Metin Uca için bugün Televizyon Programcısı, Sunucu, Gazeteci Cemal Reşit Rey Konser..

Metin Uca, Bodrum’un Onur Nişanıdır

Kocaeli’nde geçirdiği trafik kazası sonrası yoğun bakımda tedavisi devam ederken hayatını kaybeden televizyon programcısı, tiyatrocu, yazar ve sunucu Metin Uca için bugün Televizyon Programcısı, Sunucu, Gazeteci Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda veda töreni düzenlendi. Düzenlenen törende Uca için “Uyandıran, düşündüren ve hissettiren, yön veren biriydi” denildi. 62 yaşında hayatını kaybeden Uca’nın Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen cenaze töreninin sunuculuğunu Sunay Akın üstlenirken sanatçılardan, siyasilere, gazetecilere, yurttaşlara değin Uca’nın sevenleri bir aradaydı.

KARDEŞTEN UCA’YA SON MEKTUP

Törende Metin Uca’nın kardeşi Mehtap Uca Erdoğan, Metin Uca için yazdığı mektubu okudu: Kardeş Mehtap Uca Erdoğan mektubunda; “Seninle tarifsiz bir gurur duydum. Hasta yatağında ‘Bu çok kadar sevenin olduğunu bilmiyordum’ dediğimde, dudaklarının arasından büyük bir gururla ‘Ben biliyordum’ demeni hiç unutmayacağım. Evet, sen kendinle gurur duymalısın, her faninin yakalayamayacağı büyük bir servete, yüreklere sahip olmuşsun. Sen milyonları güldüren adamsın. Bizim için yaptıklarına sonsuz teşekkür ederim. İnanın hayatımı bundan sonra nasıl yaşayacağımı, nasıl devam edeceğimi, acısını nasıl dindireceğimi şu an bilmiyorum. Yarım asrı aşkın kardeşlik hukukumuzda seni kırdımsa beni affet, hakkını helal et. Türkiye’nin senin gibi insanlara çok ihtiyacı var. Sadece bizim değil, bütün Türkiye’nin başı sağ olsun” sözcükleriyle duygularını dile getirdi.

“UCA; AYILTAN, UYANDIRAN, DÜŞÜNDÜREN VE HİSSETTİREN İDİ.”

Törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Metin Uca’yı; “Ayıltan, uyandıran, düşündüren ve hissettiren, çok enteresan tespitleriyle, yazdıklarıyla çoğu zaman hepimize çoğu zaman ders veren, yön veren özel bir insandı” diyerek anlattı ve “Biz sıkı bir takipçisi ve söyledikleriyle her zaman ders alan ve uyanan bir insan konumundaydık. Farkındalığımıza ve yapmamız gereken bir kısım hamlelere ışık tutmasıyla değerli bir insandı. Bizlere düşen, böylesi kıymetli bir insanımızı, sesiyle, sözüyle, kalemiyle, ismiyle yaşatmak” ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Ben 1990’ların sonlarında o muhteşem sabah haberleriyle güne başlamanın tadını Metin Uca ekranlardan koparıldıktan beri eksikliğini, yoksunluğunu çeken biri olarak bundan birkaç yıl önce iletişim kurabilmiş olduk. Bence ne yapmamız gerektiğini kendi yaşantısıyla vasiyet edip gitmiş. Yükseklik korkusu olan herkes, pilot olacak cesareti gösterdiğinde Türkiye de kurtulacak. Hepimiz de kurtulacağız. Işıklar içinde uyusun.”

UCA’NIN BİR TARAFI HEP BODRUMLU İDİ

Metin Uca aynı zamanda sıkı bir Bodrum aşığıydı. Değişik mekanlarda programlar yaptı. En son Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıldönümü nedeni ile BESİAD (Bodrum Esnaf, Sanayici Ve İş İnsanları Derneği) geçtiğimiz ay (9 Ekim) TED Koleji’nde konferans düzenlemişti. Konferansın konuşmacısı Prof. İlber Ortaylı, moderatörü ise Metin Uca idi. Söz konusu etkinlikte Metin Uca Bodrumlu sevenlerini her zamanki gibi güldürürken, düşündürmüştü. Uca’nın Bodrum’daki dostlarından BESİAD kurucusu, uzun yıllar Bodrum İnşaat Mühendisleri Odası Temsilciliği de yapmış olan iş insanı Aydın Doğer: “Çok üzgünüz. Metin de beyaz atlara binip, giden iyi insanlar kervanına katıldı. Kişiliği, duruşu, yetenekleri ve (artık günümüzde değer olarak nitelenen) dürüstlüğü ile kaya gibi bir omuzdaşımızı yitirdik” görüşlerine yer verdikten sonra; “TED kolejinde: ‘İktidara tenkitlerde bulunuyorsunuz. Korkmuyor musunuz’ sorusuna verdiği yanıttaki; ‘Korkmaz olur muyum? Ama beni korkutarak başkalarında korku yaratmalarına izin vermeyeceğim. Hakkımda çok sayıda dava açılıyor. Gerekirse gider yatarım. Hatta hapishanemi bile seçtim, saray hapishanesine gitmek istiyorum. ‘Saraylara layığım’ sözümü yanlış anlamışlar. Beni adalet sarayından, adalet sarayına koşturtuyorlar’ sözlerini ve yürekliliğini yüreğimizde onur nişanı gibi taşıyacağız. Metin Uca, Bodrum’un onur nişanıdır” ifadelerini kullandı. Uca’nın cenazesi yarın öğle namazı sonrası Ankara Kocatepe Camii’nden alınarak Cebeci Asri Mezarlığına defnedilecek.

Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL