Editör'ün Seçimi

Bodrum’un Yüzü

Cumhuriyet’in 100. yılında 29 Ekim’de yayınlanacak olan Bodrum’un Yüzü belgeseli izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Her biri 20-35 dakikadan oluşan 8 bölümlük belgesel, süngercilikten turizme, tarih ve kültür zenginliğinden sanata ve spora..

Bodrum’un Yüzü

Cumhuriyet’in 100. yılında 29 Ekim’de yayınlanacak olan Bodrum’un Yüzü belgeseli izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Her biri 20-35 dakikadan oluşan 8 bölümlük belgesel, süngercilikten turizme, tarih ve kültür zenginliğinden sanata ve spora kadar Bodrum’un pek çok farklı yönünü, başarı hikayeleriyle ve anılarla anlatıyor.

Sumka Yapı’nın katkılarıyla hazırlanan, “Bodrum’un Yüzü” Belgesel projemiz 29 Ekim 2023 tarihinde izleyicisiyle buluşuyor. Bodrum’a değer katan 100 ismin katkısıyla hazırlanan belgesel, 8 aylık bir araştırma ve hazırlık aşamasının ardından yayına sunuldu. İlk gösterimi Bodrum’da görev yapan basın mensupları için yapılan belgesel, 29 Ekim tarihinde izleyicisiyle buluşacak.

Belgeseldeki röportajlar ve çekimler; Bodrum merkezli, turizm, deniz turizmi, denizcilik, kültür sanat, müzik, spor, yerel meslekler ve tarım ürünleri konularından oluşuyor.

Sibel Kabaağaçlı, İsmet Cengiz, Erman Aras, Yücel Köyağasıoğlu, Cengiz Oral, Galip Gür, Aysu Türkoğlu, Lena Erdil, Dağlarca Çağlar, Ali Subaşıoğlu, Kaan Çakır, Muzaffer Akyol, Erkan Oğur, Derya Alabora, Fatih Erkoç gibi isimler belgeselin konukları arasında. Filmin seslendirmesi ise usta sanatçı Selçuk Yöntem tarafından yapıldı.

Toplam üç saatlik bir yayın olan “Bodrum’un Yüzü” belgeselinin yönetmenliğini, bir yıl önce Bodrum’a yerleşen yönetmen Raşit Algül üstlendi. Fotoğraf sanatçısı Algül, belgeselin araştırma ve hazırlık sürecini gazetecilerle paylaştı. Bodrum’un bilinmeyen pek çok hikayeyi barındıran çok özel bir yer olduğunu söyleyen Algül, filme katkıda bulunan tüm Bodrumlulara da ayrıca teşekkür etti.

Cumhuriyetin 100’üncü yılına armağan edilen belgeselin yapımcılarından biri de Bodrum eğlence dünyasının yakından tanıdığı bir isim; Murat Oğan. Filmde, usta tiyatrocu Demircan Türkdoğan ile Bodrumlu tiyatro oyuncusu kızı Cansın Türkdoğan da rol aldı. Belgeselin müzikleri ise Murat Oktan imzalı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL