Bodrum

TİP Akbelen’de Yasak Deldi

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, dün Akbelen’e dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. TİP Genel Başkanı ve milletvekili Baş, köylüler ve Akbelen’deki direniş çadırında nöbet tutan çevreciler tarafından ilgiyle karşılandı. Baş, İkizköylüler ve çevreciler ile birlikte katledilen ormandaki yasaklı kesim bölgesine girdi. Bölgede..

TİP Akbelen’de Yasak Deldi

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, dün Akbelen’e dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. TİP Genel Başkanı ve milletvekili Baş, köylüler ve Akbelen’deki direniş çadırında nöbet tutan çevreciler tarafından ilgiyle karşılandı. Baş, İkizköylüler ve çevreciler ile birlikte katledilen ormandaki yasaklı kesim bölgesine girdi. Bölgede detaylı tespitler yapıldı, görüntüler alındı. İncelmerin ve tespitlrinardından nöbet alanına dönen Erkan Baş veberaberindekiler; tespitlerini ve duygularını kamuoyu ile paylaştı. Erkan Baş, içeride duygulandıklarını dile getirerek; “Buraya emek veren, sahip çıkan herkese yürekten teşekkür etmek istiyorum. Sadece kendi toprağınız, kendi ormanınız, kendi doğanız için değil; aynı zamanda Türkiye’deki ve hatta dünyadaki büyük insanlık için, büyük bir direniş sergiliyorsunuz” şeklinde konuştu. 

NEJLA IŞIK: “ORADA HUKUK İŞLEMİYOR.”

İkizköy Direnişçisi Nejla Işık ise konuşmasında;“Alanın her yerini yürüyerek gezdik. 740 dönümlük arazinin büyük bir bölümü kesilmiş, katledilmiş, zeytinliklerin dalları kırılmış, içlerinden yol açılmış, ormanın her yerinden yol açılmış. Orada Zeytin Yasası ya da hiçbir hukuk işlemiyor. Her yer jiletli telle çevrilmiş durumda. Kırıcı çalışıyor, kaya kırma işlemi yapılıyor. Öte yandan Akbelen’de halen yaşam devam ediyor. Toprağı duruyor, içindeki hayıtlar çiçek açmış duruyor, çamlar, fideler duruyor. Biz burayı teslim etmeyeceğiz. Bu nöbet, bu direniş devam edecek. Erkan başkan’a teşekkür ediyorum. Onunla birlikte alanı gezdik. Mecliste de sesimizi duyurmayı sürdürecek” ifadelerini kullandı. 

BEKTAŞ: “DİRENİŞİ VE DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM.”

Çadırda nöbet eylemcileri arasında yer alan Bodrumlu Tuncay Bektaş; “Erkan Baş’ın bölgeye gelmesi çok olumlu oldu. Onların milletvekilleri dokunulmazlıklarını hırsızlıkları, yolsuzlukları, talanları sorgulanmasın ve örtbas edilsin diye kullanırken; halkın milletvekili, halk için kullandı. Ve yasaklı bölgede halktan saklananları gözler önüne serdi. Aktarılanlar tüyler ürpertici. Ülkesini seven birisi bunu yapabilir mi? Katliamın faillerinin hiç mi vicdanı sızlamıyor? O katliama imza atan elleri ile mi çocuklarını seviyorlar? Açıkçası sözün bittiği yerdeyiz. Buradan çağrımızdır. Direnişe devam edeceğiz. Onlar ne kadar oldu bittiye getirmek isteseler de, boyun eğmemek gerek. Henüz daha hedeflediklerinin çok azını gerçekleştirdiler. Yağma planlarının tamamı hayata geçerse Muğla diye bir il kalmayacak. Mezarlıklar dahi var işgal alanları içerisinde. Büyük bir gözü dönmüşlük ve vicdansızlıkla karşı karşıyayız. Bizlerde dayanışmayı ve direnişi büyütelim” diyerek görüş belirtti.

Haber:Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL