Bodrum

Mavi Hizmet 1 ve 2 Görev Başında

Bodrum ve Gökova koylarında teknelerden ve kıyılardan evsel atıkları toplamak üzere, İMEAK Deniz Ticaret Odası bünyesinde, Başkan Tamer Kıran’ ın destekleri ile 2019 sezonunda hizmete alınan Mavi Hizmet 1 (eski..

Mavi Hizmet 1 ve 2 Görev Başında

Bodrum ve Gökova koylarında teknelerden ve kıyılardan evsel atıkları toplamak üzere, İMEAK Deniz Ticaret Odası bünyesinde, Başkan Tamer Kıran’ ın destekleri ile 2019 sezonunda hizmete alınan Mavi Hizmet 1 (eski adı Riva Hizmet-1) isimli atık alım gemisiyle, 2019 ve 2022 yılları arasında 37 bin 971 poşet çöp toplandı. Atıklar, mahallinde ayrılarak geri dönüşüme kazandırıldı.

10 Ton evsel katı atık alım kapasitesi ile T.C. Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce atık alım gemisi lisans belgesi düzenlenen Mavi Hizmet 1, faaliyete başladığından bu yana ücretsiz bir şekilde gerek teknelerden gerekse kıyılardan atık toplamaya devam ediyor.

DTO Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi girişimleri ile “Mavi Hizmet 2” atık alım gemisinin de 2023 yılı itibariyle aynı yeterliliklerle tekrar ilgili kurumdan atık alım lisansını aldığını belirterek “Geleceğimizin ve yıllardır bölgemizin sosyo-ekonomik yapısının en temel taşı olan denizlerimizin temiz tutulması için “Mavi Hizmet 1” gemimiz ile herhangi bir kar amacı gütmeden ücretsiz bir şekilde Bodrum civarı koylar ve Gökova Körfezi girişinde çalışmalarını artan kapasite ile sürdürecektir.”dedi.

DTO İMEAK Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç, konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Göreve geldiğimiz yıl Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Denizciler Derneği ile Odamızca işletilmekte olan “Venüs” katı atık alım gemisi’ de hizmetlerine devam etmiş, 2018 yılından günümüze yıllık ortalama 5500 poşet çöp toplamıştır.
Doğayı korumak ve gelecek nesillere aynı güzellikte aktarmak en önemli değerlerimiz olup, bu değerlere talip olduğumuzu İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Yönetimine geldiğimiz 2018 yılından itibaren her platformda vurguluyoruz. Deniz temizliği ve sürdürülebilirliği günümüzün popüler konularından, ancak biz bu işi popüler olduğu için üstlenmedik ve bizzat görevimiz olarak görmekteyiz. Bu haklı girişimimizde bizlere destek olan Muğla Valimiz Sayın Orhan TAVLI başta olmak üzere Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman GÜRÜN’e, Bodrum Kaymakamımız Sayın Bilgehan BAYAR’ a, Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet ARAS’ a, devletimizin ilgili tüm kademelerine ve ekmek teknemiz denizlerimiz ve koylarımızı temiz tutmayı gönülden kendine görev etmiş tüm isimsiz çevre koruyucularına teşekkür ederim. 2 atık alım gemisi de faal ve çalışmalarını titizlikle sürdürmekle beraber, denizde atık alım kapasitesinin arttırılması ve bütün Bodrum Yarımadasında bu hizmeti ücretsiz vermek hususunda da gerekli çalışmayı yaptığımızı tüm Bodrum ve deniz severle paylaşmak isterim”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL