Bodrum Muğla

Pazar Günü Akbelen’de Büyük Buluşma

İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nda, Limak Holdingin maden sahasının genişletilmesi amacıyla ağaç kesimine engel olmak için başlatılan direniş 12. gününde devam ediyor. İkizköy Çevre Komitesi ise, 6 Ağustos’ta Akbelen’de, “Akbelen’e sahip çık, ülkemizin geleceğini birlikte kazanalım” başlığıyla ‘Büyük Buluşma’ düzenleyeceklerini..

Pazar Günü Akbelen’de Büyük Buluşma

İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nda, Limak Holdingin maden sahasının genişletilmesi amacıyla ağaç kesimine engel olmak için başlatılan direniş 12. gününde devam ediyor. İkizköy Çevre Komitesi ise, 6 Ağustos’ta Akbelen’de, “Akbelen’e sahip çık, ülkemizin geleceğini birlikte kazanalım” başlığıyla ‘Büyük Buluşma’ düzenleyeceklerini duyurdu. ‘Büyük Buluşma’ya çağrı yapan Komite, “24 Temmuz’da başlayan hukuksuz kesim faaliyetini durdurmak için nöbetimiz de mücadelemiz de sürüyor. Haklı mücadelemizi destekleyen tüm dostlarımızı bekliyoruz” dedi. 

AKBELEN’DEN DAVET VAR. 

İkizköy Çevre Komitesi çağrısının devamında; “4 yıldır ısrarla koruduğumuz, savunduğumuz Akbelen Ormanı’ndan, köyümüzden, topraklarımızdan vazgeçmiyoruz. 24 Temmuz’da başlayan hukuksuz kesim faaliyetini durdurmak için defalarca girişimde bulunduk. Kolluk güçlerinin orantısız şiddetine maruz kaldık. Yine de vazgeçmedik. Nöbetimize de mücadelemize de devam ediyoruz. 6 Ağustos Pazar günü saat 14.00’de Akbelen nöbet alanında tüm gücümüzle, haklılığımızla buluşacağız. Bir kömür madeni için yaşadığımız haksız, hukuksuz, adaletsiz süreci kabul etmiyoruz. Biz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Tüm siyasi parti temsilcilerini, yetkililerini ve örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını, milletvekillerini, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, çevre örgütlerini, Milaslıları, Bodrumluları, Muğlalıları ve bize destek olmak isteyen tüm yurttaşları 6 Ağustos Pazar günü yanımızda görmek istiyoruz! Akbelen’e sahip çık, ülkemizin geleceğini birlikte kazanalım!” görüşlerine yer verdi.

YÜKSEL OKYAY: “BODRUM’DAN AKBELEN’E YÜREK VAR.”

Eğitim Sen Bodrum Temsilcisi Yüksel Okyay da Pazar günü gerçekleşecek olan  “Büyük AkbelenBuluşması” için; “Akbelen, Gezi’den sonra direnişin adı oldu, uzun zamandır yaşam alanlarını ve gelecek nesillere bırakacakları mirası korumak için büyük birmücadele veriyor. Eğitim Sen olarak ilk günden bu yana her zaman mücadelelerine omuz verdik, yan yana durduk, durmaya devam edeceğiz. Öğretmenler bu mücadelenin içerisinde özellikle yer almalıdır. Yıllar boyunca verdiğimiz derslerde doğanın önemini, korunmasının neden gerekli olduğunu her daim anlattık. Ancak görüyoruz ki bütün dersler boşa düştü. Her yer talan ediliyor, dağlar, dereler, ormanlar, tarım alanları bir bir yok ediliyor. Devlet eliyle tüm alanlar bir avuç sermayedarlara, yandaşlara peşkeş çekiliyor. Ekolojik felaketler ve yıkımlar; ranta ve sömürüye dayalı sebeplere dayanıyor. Doğaya, kültüre, tarihe,  emekçiye düşmanlık;  kapitalist devlet politikalarının bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Bu sistemsel saldırılara karşı mücadelemiz de o denli kapsamlı ve güçlü olmalıdır. Özellikle bütün eğitimciler doğa kıyımına dur demek için Akbelen deki mücadeleyeomuz vermelidir. Unutmayalım; Kurtuluş yok tek başına. Ya hep beraber, ya hiç birimiz. Pazar günü tek bir tane yol hattımız var. O da Bodrum’dan, Akbelen’e bağlanıyor. Bodrum’dan, Akbelen’e yürek var. Oradaki kardeşlerimiz asla yalnız yürümeyecekler”  görüşlerine yer verdi.

Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL