Bodrum Spor

Bodrumspor Olarak İhalelere Girmek İstiyoruz

Bodrumspor A.Ş. yeni kulüp başkanı Fikret Öztürk, bugün yaptığı basın toplantısında “Benim hiçbir şeye ihtiyacım yok. Amaç, Bodrumspor güçlü olsun. Çok ortaklı, mülkü ve gelirleri olan bir Bodrumspor yapmak için..

Bodrumspor Olarak İhalelere Girmek İstiyoruz

Bodrumspor A.Ş. yeni kulüp başkanı Fikret Öztürk, bugün yaptığı basın toplantısında “Benim hiçbir şeye ihtiyacım yok. Amaç, Bodrumspor güçlü olsun. Çok ortaklı, mülkü ve gelirleri olan bir Bodrumspor yapmak için desteğe ihtiyacımız var.”dedi. Bodrumspor olarak belediye ve kamu ihalelerine girmek ve Bodrumspor adına yatırım yapmak istediklerini söyleyen Öztürk, bu ihtimalin özelilkle çevre gönüllüsü STK’ları ayağa kaldırmasından yakındı. Öztürk, Bodrum Belediyesi’nin de ihaleler konusunda kendilerini bilgilendirmediğini söyledi.

Mevcut başkan Rıza Karakaya’nın istifasının ardından Bodrumspor A.Ş.’nin yeni kulüp başkanı olan iş insanı Fikret Öztürk, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve B.B. Bodrumspor Dernek Başkanı Rıza Karakaya ile birlikte Golf Kulübü’nde bir basın toplantısı düzenledi. Kulüp yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda gündem maddesi kulüp gelirleriydi. Fikret Öztürk, üç sene içinde toplam 16 milyon Euro para harcanan Bodrumspor’un tek kuruş bile borcu olmadığını belirterek bütçeyi tüm detaylarıyla paylaştı. Öztürk şöyle konuştu:

“Bu paranın 1 milyon 250 bin avrosu Spor Toto ve federasyondan geldi. 550 bin avro reklamdan, maç gelirlerinden 120 bin avro, otopark ve dernek gelirlerine baktığımız zaman 385 bin avro olmuş. Bir de 360 bin avro token gelirleri vardı. Bunları hepsi kayıtlı. Dernek ve otopark gelirlerine baktığınız zaman harcanan paranın yüzde 2,5’ine tekabül ediyor. Derneğin şu anki payı yüzde 20. Eğer yüzde 2.5’lik ödeme yapmışsanız, yüzde 2,5’lik payınızın olması lazım. Ahmet Başkanımızla konuştuk, bunu en kısa zamanda telafi edeceklerini söyledi. Biz de peki diyoruz. Çünkü biz anonim şirketiz. Biz denetime tabiyiz. Bunun dışında bir hareket yapmamız mümkün değil. Bu hesaplar ya ödenecek, ya da hisse azalacak. Ahmet ve Rıza başkanıma söyledim, ‘Ben bu kadar para harcadım bugün size devretmeye hazırım’ dedim. Bugün hazırız.”

“BODRUMSPOR’UN MALI, MÜLKÜ İŞLETMELERİ OLSUN”

 Bodrumspor adına ihalelere katılmak ve kazandıkları takdirde ödemelerini yaparak kulübe gelir getiren bir yatırım sahibi olmak istediklerini ancak tepki ile karşılaştıklarını söyleyen Fikret Öztürk, liman ihalesini örnek vererek şöyle devam etti:

“Bodrumspor Barselona olsun, malı mülkü işletmeleri olsun diyoruz ama bu işletmeler, malı mülkü bedava verilsin istemiyoruz. Bir ihale olduğu zaman Bodrumspor olarak ihalelere girelim kazanırsak alalım ve Bodrumspor adına alalım. Herkes ne ödüyorsa biz de ödeyelim. Bir liman ihalesi yaşandı, bize hisse verin biz de hissemize düşeni ödeyelim dedik. Bir liman yapılacaktı, bize hisse verin, biz hissemize düşeni ödeyelim’ dedik. Sivil toplum örgütleri ayaklandı, Fikret Öztürk geliyor dediler. Kardeşim benim hiçbir şeye ihtiyacım yok, benim işlerim bana yeter. Fakat bunu diyenler, sivil toplum örgütlerini diyorum, bugüne kadar Bodrumspor’a 5 kuruş para vermediler. En azından benim zamanımda vermediler. Sivil toplum örgütleri gelsinler, ben onlara ücretsiz hisse vereyim. Amaç, Bodrumspor güçlü olsun. Çok ortaklı, mülkü ve geliri olan bir Bodrumspor yapmak istiyoruz. Bodrumspor’u bir kolej takımı gibi çalıştıracağız. Kendi öz şirketimizden farklı tutmayacağız. Bizim esas amacımız budur. Bizim Bodrumspor’u sırtımıza bağlayıp götürecek halimiz yok. Cebimize koyup götürecek halimiz yok.”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da geçtiğimiz sezon Süper Lig’in köşesinden dönen Bodrumspor’un aynı hedeflerle mücadeleye devam edeceğini açıkladı. Öztürk’ün ihaleler ile ilgili sözlerine ilişkin değerlendirme de yapan Aras, konuyu her Belediye Meclisi toplantısında gündeme getirdiklerini belirterek, konu ile daha yakından ilgileneceği sözünü verdi.

Uzun yıllardır Bodrumspor Kulüp Yöneticiliği yapan ve taraftarın sevgisini kazanan Rıza Karakaya da toplantıda duygularını dile getirdi. 12 yıllık başkanlık sürecinde yıprandığını ve yorulduğunu belirten Karakaya, dernek olarak hisse için belirlenen 250 milyonluk bütçeyi karşılamalarının mümkün olmadığını, dernek hissesini Bodrum Belediyesi’ne devretmek istediklerini söyledi. Karakaya, “Bodrum’un ve Belediyenin de içinde olduğu bir sistem istiyoruz. Bu sayede kulüp halktan kopmamış olacaktır” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL