Gündem Muğla

DSİ’den Muğla İçin Önemli Adım

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim..

DSİ’den Muğla İçin Önemli Adım

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Muğla ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan taşkın koruma tesisleri ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz.

Turizmin en önemli ilçelerinden birisi olan Marmaris’in daha da gelişmesi için çalışmaların devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; 2021 yılı Ağustos ayında Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşanan orman yangınları sonrası büyük ölçekte alanlar yangında yanarak zarar görmüştür. Marmaris ilçesinde her yıl yaşanmakta olan yoğun yağışlar neticesinde yangın sonrası canlılığını yitirmiş olan ağaçlar ve bitki örtüsü ilçe merkezi ve mahallelere sürüklenerek dere yataklarının tıkanmasına ve yamaçlardaki kum ile ulaştığı denizi kızıla boyayıp, görsel kirliliği ortaya çıkarmaktadır.” dedi.
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Bu sebepten dolayı; DSİ 21. Bölge Müdürlüğümüzün üst havza tedbirleri kapsamında; yapılması planlanan 9 adet tersip bendi inşaatının 8 adedi tamamlanmış olup, çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Tüm çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte aşırı yağışlarda akarsuyun üst kısmında gelen toprak, kaya ve ağaç gövdeleri gibi malzemeleri kontrol altına alarak bölgede oluşabilecek taşkın riski ve görsel kirlilik ortadan kalkmış olacaktır.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL