Bodrum

Cennet Koy’da Şezlong 100 TL!

Bodrum’un son kalan bakir kıyılarından biri olan Cennet Koy, yağmurdan kaçarken doluya tutuldu! Mehmet Cengiz’in toplam 180 dönümlük arazide yapımına başladığı ancak ruhsat iptali neticesinde mühürlenerek durdurulan ve mahkemeye taşınan..

Cennet Koy’da Şezlong 100 TL!

Bodrum’un son kalan bakir kıyılarından biri olan Cennet Koy, yağmurdan kaçarken doluya tutuldu! Mehmet Cengiz’in toplam 180 dönümlük arazide yapımına başladığı ancak ruhsat iptali neticesinde mühürlenerek durdurulan ve mahkemeye taşınan yatırımı ile ilgili süreç devam ededursun, Cennet Koy bu yaz başından itibaren beach club gibi işletilmeye başladı! Doğal ve bakir bir koy olan kıyıya önce hasır şemsiyeler daha sonra da plastik şezlonglar yerleştirildi. Daha önceleri, halkın kullandığı sahildeki şezlongların günlük kirası ise 100 TL olarak belirlendi! Sonuç olarak, Bodrum Göltürkbükü’nün eşsiz koyu, sessiz sedasız beach club işletmesine dönüştü!

Bodrum’,’un sivil inisiyatifi; arkeolojik ve doğal SİT alanı olan Cennet Koy’un yapılaşmaya açılmaması için mücadelesini üç yıldır sürdürüyordu. Siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, halkın da desteğini alarak koyda bugüne kadar pek çok eylem gerçekleştirdi.

O CENNET, ARTIK BİLDİĞİNİZ CENNET DEĞİL!

Gölköy Mahallesi Cennet Koyu Gökburun mevkisinde 180 dönümlük arazideki rezidans inşaatı, Aralık 2022 tarihinde Bodrum Belediyesi’nden alınan inşaat ruhsatı ile başladı. Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras, Cengiz Holding A.Ş.’ye verilen ruhsatı 8 Ocak 2023 tarihinde iptal etti. Holding, ruhsat iptalini Muğla 1. Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı.

Cengiz Holding A.Ş.’nin, ruhsatın iptal edilmesine yönelik yaptığı itiraz Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından kabul edilerek mahkemeden holding lehine karar çıktı ve inşaat kaldığı yerden devam etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL