Bodrum

Girgin; Karamsar Olma Lüksümüz Yok

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, bu yıl özellikle yabancı turist sayısında artış yaşanacağını söyledi. Yeni sezon için hazırlıkları tamamladıklarını..

Girgin; Karamsar Olma Lüksümüz Yok

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, bu yıl özellikle yabancı turist sayısında artış yaşanacağını söyledi. Yeni sezon için hazırlıkları tamamladıklarını belirten Girgin, “Bodrum’un hitap ettiği merkez Avrupa pazarında bu hareketliliği görüyoruz. Rezervasyonların şimdilik planlandığı şekilde gittiği konuşuluyor. Bodrum çok farklı alternatifleri ile çok farklı pazarlara yoğunlaşabiliyor. Şu anda mayıs ve haziran ayının ilk dönemleri durağan görünüyor ama anlık olarak herhangi bir alarm durumunda olduğumuzu düşünmüyorum. Seçim sürecinden dolayı ciddi bir belirsizlik olduğunu hissediyoruz. Türk turizmcisi artık çok tecrübelendi. Krizleri iyi yönetmek durumundayız. Ülkeye 60 milyar dolar getiren bir sektörüz. 60’tan fazla sektör ile iç içeyiz. Bu yüzden, durmak ve karamsar olmak lüksümüz yok. Umutlu olmak zorundayız” diye konuştu.

KONAKLAMA FİYATLARI ARTTI

Genel olarak konaklama fiyatlarında yüzde 100’e yakın artışlar olduğu bilgisini veren Girgin, sözlerine şöyle devam etti: “TÜİK’in açıkladığı veriler ve pazar araştırmalarına göre turizmdeki maliyetlerin artması doğal. Bodrum özelinde konuşacak olursak farklı gelir gruplarına hitap eden konaklama imkanları bulmak mümkün. Üstelik deniz, güneş, kum üçgeninin yanı sıra; tarihi, kültürel ve gastronomik zenginlikleriyle de uzun bir sezona hitap ediyor Bodrum. Bu nedenle yerli turistlerin alternatif olarak tercihlerine göre sezona giriş çıkış aylarında yani Nisan-Mayıs ve Ekim sonrasında konaklama tercihi yapmaları daha avantajlı olabilir.

SEZON UZARSA HERKES KAZANIR

Talebin yüksek olduğu dönemlerde fiyatların arttığını hatırlatan Girgin, “Avrupalı turist yaz sezonunda Türkiye’ye gelmeyi tercih ediyor. Doğal olarak bu da fiyatlara yansıyor. Yerli turistler bu dönemde farklı alternatifleri değerlendirip krizden fırsat yaratabilir. Turizm sezonunun uzaması da yerli turistin daha uygun fiyatlarla tatil yapmasına neden olur. Bodrum’da, Antalya’da kasım ayında bile denize girmek mümkün. Ülkemizin taşı toprağı altın. Türk turizmi açısından bakacak olursak hem yerli hem de yabancı turistler açısından farklı bölgelerin keşfedilmesi de önemli. İç pazarın da kendi dinamikleriyle geliştirilmesi mümkün” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL