Bodrum Siyaset

CHP’li Derici: 28 Mayıs’ta Seve Seve Gidecekler

CHP Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimi’yle CHP Muğla Milletvekili olan Süreyya Öneş Derici ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte bir basın..

CHP’li Derici: 28 Mayıs’ta Seve Seve Gidecekler

CHP Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimi’yle CHP Muğla Milletvekili olan Süreyya Öneş Derici ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek, seçim değerlendirmesinde yaptı. 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek ikinci tur için Bodrum halkına çağrıda bulunan CHP’liler, Millet İttifakı ortağı partilere de “Rehavete kapılmayın, çalışın” mesajı gönderdi.

BIYIKLI: AYAĞA KALKIN ÇOCUKLAR, KADINLAR, GENÇLER!

Bodrum’daki CHP’lilerin de hazır bulunduğu toplantıda ilk konuşmayı CHP Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı yaptı. CHP’lilere “Demokrasi kahramanları” diye seslenen Bıyıklı, Bodrum açısından tarihi bir seçim yaşadıklarını söyledi. Bıyıklı, “Devletin tüm imkanlarını kullanan iktidarın, birinci turu kaybetmesi ve Muğla’dan meclise dört vekil göndermemiz, partililerimizin özverili çalışmasıyla mümkün oldu.  32 yıl sonra TBMM’ye Bodrum’dan giden Süreyya Öneş Derici’ye ve tüm milletvekili adaylarına teşekkür ediyoruz. Ellerimiz yüreğimizde. Aynı azim, heyecan ve çalışma ruhu ile ikinci turu kazanacağız. 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 85 milyonun cumhurbaşkanı yapacağız. Doğrul milletim, ayağa kalkın gençler, kadınlar, ayağa kalkın çocuklar, haydi Bodrum bu mücadele hepimizin, hep birlikte kazanacağız.”dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da, bu seçimde Bodrum’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na yüzde 75’in üzerinde bir oy oranıyla destek verdiklerini belirterek “Bu hepimizin gururudur. Bu tur bir nevi anket niteliğindedir. Bu anket bizi yanıltmadı. Çünkü 50 milyon kişi bize bir nevi mesaj verdi. O mesajı sayın genel başkanımız ve altılı masa çok iyi değerlendirmiştir, inanıyorum.”diye konuştu.

ARAS’TAN MİLLET İTTİFAKINA: SAKIN ‘BENİM İŞİM TAMAM’ DEMEYİN, HAKKINIZ YOK!

CHP’nin bu seçimin kaybedeni olmadığını söyleyen Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu seçim birinci turdu. Bu seçim iki turlu bir seçim. Kamunun bütün olanaklarını kullanarak, İHA’sı, SİHA’sıyla, TOGG’uyla tüm bakanlar kendi yetki ve sorumluluklarıyla beraber çok adaletsiz ve eşitsiz bir seçim kampanyası yürüttü. Bizler, Millet İttifakı bileşenleri kucaklaşarak, birleşerek, demokrasi, özgürlük, hak hukuk, adalet taleplerimizle bu seçime girdik. Bu seçimi kazanacağımıza inanarak girdik. İnançlı kitleleri kimse durduramaz, önünü kesemez. Bizde bu inanç hala var.

Nasıl birinci turda ve daha önce yaptıysak, aynı şekilde yine Bodrum’da, yüzde 75 oyun da üzerine çıkarak buradan desteği sayın Cumhurbaşkanımıza göndereceğiz. Sandığa gitmeyen yaklaşık 18 bin seçmenin sandığa gitmesi için tek tek çalışacağız. Farklı partilere oy vermiş bir çok seçmen var Bodrum’da. Bu seçmenler, belki de ilk turda yaptıkları hatayı anlayacaklardır. Gördüler ki otokrasi, tek adam rejimi devam ediyor. O seçmenleri de doğru yöne hep beraber sevk edebiliriz. Ben söz veriyorum. Bodrum Belediye Başkanı olarak parti örgütümün hizmetindeyim, emrindeyim. Bana ne görev verilirse tüm gücümle yapacağım. Bizler vazgeçemeyiz. Çünkü biz rant çetesi değiliz, menfaat birlikteliği içinde değiliz. Bizim hedefimiz Atatürk’ün koyduğu hedeftir. Biz bundan vazgeçemeyiz. Ümitsizliğe kapılamayız.”

Bodrum’daki millet ittifakı bileşenlerine de çağrıda bulunan Ahmet Aras, “Biz payımızı aldık oturduk demeyin. Altılı masanın bileşenleri, sakın ha 10 vekil aldım,  benim işim tamam demeyin. Diyemezsiniz, hakkınız yok! Sizlere bu şansı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve altılı masanın tüm seçmenleri verdi. Siz onlara karşı, çocuklarımıza karşı geleceğimize karşı sorumlusunuz. Çalışmak zorundasınız. CHP’nin tüm üyeleri, delegeleri, yöneticileri kanının son damlasına kadar çalışacak, aynı özveriyi ülkenin geleceği için kaygılanan tüm vatandaşlarımızdan bekliyorum. Bodrumlulardan bekliyorum” diye konuştu.

DERİCİ; PAŞA PAŞA, SEVE SEVE GİDECEKLER

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici de partililerine ve ailesine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Bodrum  ve Muğla için en iyi şekilde çalışacağını söyleyen Derici, “Bu tarihi dönemde, sandıklarda verdiğimiz bir Kurtuluş Savaşıdır bu. Bizler bu ülkeyi bu düzene teslim etmeyeceğiz. Bu bir kurtuluş mücadelesi ve biz Türk milletiyiz. Biz bu oyunu bozarız arkadaşlar.”ifadelerini kullandı.

Derici, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bodrum şunu göstermiştir ki her birimiz kullandığımız oylarla yüzde 75’in üzerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiğimiz destekle, ikinci turda örnek olacağız. Bu ülke bizim tarikatlara, bu saçma düzene verilecek tek oyumuz yok. Biz demokrasinin, hakkın,  hukukun savunucusuyuz ve bu ülkeyi vermeyeceğiz.

İlk turdan sonra çok büyük bir algı yönetimi yapıldı. Algıyı değiştirin. Biz kazandık. Çünkü 22 yıl sonunda bu yönetime güvenoyu çıkmadı. Nasıl yöntem uygularlarsa uygulasınlar, şimdi yüce Türk milletini ikinci turda görecekler. Atatürk çocukları, nasıl alıyormuş bu seçimi her biri tek tek görecek. E diyecekler ki, bu ülke Atatürk çocuklarınınmış. Biz oyunu kurduk ama bu oyuna gelmediler. Paşa paşa, seve seve gidecekler. Çünkü bu ülke bizim.”

Haber: Selda Öztürk

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL