Bodrum Yaşam

Bodrum’un İlk Wiyanawanda Fest’i

Wiyanawanda Fest Bodrum ile Türkiye genelinde farklı bölgelerde üretim yapan üzüm üreticileri, Bodrum Azka Otel’in deniz ve mavinin birleştiği bahçesinde bir araya geldi. Azka Otel’in sponsorluğunda gerçekleşen Wiyanawanda Festa Bodrum..

Bodrum’un İlk Wiyanawanda Fest’i

Wiyanawanda Fest Bodrum ile Türkiye genelinde farklı bölgelerde üretim yapan üzüm üreticileri, Bodrum Azka Otel’in deniz ve mavinin birleştiği bahçesinde bir araya geldi.

Azka Otel’in sponsorluğunda gerçekleşen Wiyanawanda Festa Bodrum Türkiye genelindeki farklı bölgelerde üretim yapan 44 Üzüm üreticisi, Bodrumlu üzüm tadım severlerle ilk kez bir araya gelerek buluştu.

Hafta sonu gerçekleşen etkinlikte Butik Üzüm üretimi yapan üreticiler ürünlerini tanıtma ve tattırma imkanı buldu. Ürün stantlarının yanı sıra bölgesel üreticilerin de katıldığı etkinlik Bodrum’da bir ilk oldu. Festival kapsamında yerli ve yabancı üzümlerden üretilmiş ürünler ile bu yıl raflara çıkacak yeni markalar üzüm tadım severlerin beğenisine sunuldu. 44 üreticinin, onlarca markasının deneyimlendiği Wiyanawanda Fest Bodrum, Üzüm severlere Bodrum’un tarihi ve gastronomik zenginliği ile unutulmaz bir deneyim sundu.

7000 yıldır bağcılık yapılan ülkemizde Üzüm üreticileri, köklü geleneksel üretim tekniklerine yeni üretim tekniklerini ekleyerek yeniden canlandırılıyor. Türkiye üzüm üreticileri, üzüm bağları açısından dünyada önde gelen ülkelerinden bir tanesi olup, Anadolu toprakları bağcılığın doğduğu topraklar olarak kabul görmektedir. Son yıllarda Türkiye’nin farklı bölgelerinden yeni üreticilerin sektöre katılması ile gelişen üretim sektörü, özellikle Türkiye’deki endemik üzüm çeşitleri ile dünya pazarında da dikkat çekmeye başlamıştır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL